parlamenti választások

2020.11.18. 15:53

Magyar képviseletet magyar összefogással lehet elérni

Bár függetlenként indultak a helyhatósági választásokon, most Oltean Csongor Bihar megye képviselőjelölt támogatása mellett állt ki több olyan fiatal, akik a közösség és a magyar ügyek érdekében vállaltak szerepet.

Forrás: FB/Oltean Csongor

RMDSZ-sajtóanyag

Oltean Csongor többek között Értarcsa község fiatal, függetlenként induló polgármesterjelöltjével, Gábor Sorinnal is találkozott. Egyetértettek abban, hogy mindenki számára fontos: december 6-án erőt kell felmutatni, a választások után pedig közösen kell a fiatalok ügyéért dolgozni Bihar megyében. Ez az összefogás pedig Erdély-szerte példaértékű lehet.

„Az önkormányzati választásokon volt helye a versenynek, az olyan településeken, ahol magyar többség van, viszont a parlamenti választásokra kétségkívül együtt kell készülnünk. Bár volt rá példa, hogy román nemzetiségűeket is támogattak függetlenként az itteni magyarok, az erős magyar képviselet érdekében most minden magyar egy irányba kell tartson, ennek tudatában vagyunk” – mondta a volt polgármesterjelölt.

Oltean Csongor a találkozások során kiemelte, ő azért fog dolgozni, mert hisz abban, hogy lépésről lépésre lehet olyan intézkedéseket hozni a román törvényhozásban, amelyek hosszú távon a fiatalok itthon maradását és hazatérését fogják eredményezni, majd a választáson való részvétel fontosságát hangsúlyozta.

„A választás időpontját kitűzte a kormány anélkül, hogy bárkit megkérdezett volna. Ettől függetlenül nem tehetjük meg, hogy felháborodunk, és nem megyünk el szavazni. Szembe kell néznünk a helyzettel, hogy ezen a választáson közösségünk, de elsősorban a fiatalok jövőjéről döntünk” – fogalmazott. A találkozón konkrét javaslatok is elhangzottak arra vonatkozóan, hogy milyen intézkedéseket kell meghozni azért, hogy a fiatalok itthon tervezzék jövőjüket.

Borítóképünkön: Oltean Csongor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában