Valóra vált álom

2020.09.19. 15:35

Noel baba megkapta a Zolgensmát!

Valódi örömhír bejelentői lehetünk, ugyanis az érkörtvélyesi kisfiú, Ölyüs Noel, akinek az életéért ezrek küzdöttek hónapok óta, szombat délután megkapta a világ legdrágább gyógyszerét, a Zolgensma génterápiás kezelést.

 

Törő Enikő

Hónapok óta nyomon követjük Noel történetét, az édesanyjával folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a gyermek állapotáról érdeklődve. Beszélgetéseink során számtalanszor mondta reménykedve, hogy már csak néhány nap, és Noel megkapja a Zolgensmát, ugyanis, amikor a kezeléshez szükséges pénz, a 2.400.000 dollár a nyáron összegyűlt, a Bethesda kórházzal való megbeszéltek szerint ki is fizették a gyógyszert, és Budapestre költöztek. Nem voltak könnyűek az elmúlt napok, hetek sem, hiszen Noel belázasodott, vagy éppen más egészségügyi problémával küzdött. Szombat délután azonban végre örömhírrel keresett meg az édesanya: Noel megkapta a Zolgensmát. Az elmúlt napok lázát szerencsére csak a gyermek fognövése okozta, bár számos vizsgálaton átesett, hogy nem nagyobb-e a baj. A Zolgensma beadása tulajdonképpen csak egy órába telt, de a gyermek esélyt kapott ezáltal egy teljes életre.

Az örömhírt természetesen a közösségi oldalon is megosztották, hiszen Noel összes támogatója türelmetlenül várta már ezt a napot. ,,Egy óra alatt minden megváltozott. Noelnek, kemény munkával, sok-sok rehabilitációval tényleg esélye lesz arra, hogy a lehető legteljesebb életet élje. Hosszú még az út, ami előttünk áll, de tudjuk, hogy sikerülni fog. Tudjuk, mert olyan emberek állnak mellettünk és imádkoznak értünk, akik a gyűjtés ideje alatt is mindent megtettek, ami tőlük telt, hogy egy már majdnem 8 kilós kisemberke teljes életet élhessen. Noel a kezelés ezen szakaszán sikeresen túlesett, reméljük, nem lesz semmilyen komplikáció a későbbiekben sem” – áll a család által közzétett bejegyzésben. Ebben köszönetet is mondanak mindazoknak, akik imával, szeretettel, törődéssel, tettekkel, pénzzel támogatták a gyermek gyógyulási lehetőségét. Továbbá köszönetet nyilvánítanak a Bethesda kórház munkatársainak, akik mindenben a segítségükre voltak és készségesen válaszoltak a kérdéseikre, figyelték Noelt minden percben, amikor kórházban volt. Fodor Hilda biztosított minket arról is, hogy betekintést engednek Noel gyógyulásának folyamatába. Nehéz időszak következik az életükben, ugyanis több hónapig elkülönítve kell legyenek, egyelőre a szabad levegőre sem mehetnek ki, egy ideig pedig a gyermekkel Budapesten kell maradniuk.

,,Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, még az Óperenciás-tengeren is túl, de a műanyagkupakhegyen azért innen, élt egy kisfiú, aki súlyos betegséggel született” – kezdte a Noel történetéről írt egyik cikkét a tragikus hirtelenséggel elhunyt kollégánk, Rencz Csaba hét hónappal ezelőtt. Mi most így folytatjuk: ,,…az angyalok és tündérek segítségével azonban a kis herceg esélyt kapott az életre”.

A jó hírt a közösségi oldalon is közölték, hogy minden adományozó értesüljön róla. :)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában