kampány program

2020.09.15. 18:15

Nem könnyű feladatra vállalkozott Illye RMDSZ-es polgármesterjelöltje

Ciucur Losonczi Antonius

Rostás István tizenkét éve Illye alpolgármestere, melynek köszönhetően ismeri a község gondjait-bajait. A falubeliek győzték meg, hogy jelöltesse magát, felvállalva ezt az úgymond nem könnyű feladatot, hiszen a magyar lakosság részaránya csupán 20–25 százalék közt mozog. Az esélyük a nyerésre tehát nem túl nagy, de talán ami ennél is fontosabb a megmaradásuk szempontjából az az, hogy a helyi tanácsban legyen egy erős képviseletük. Minél több szavazatra van tehát szükség, hogy az RMDSZ megkerülhetetlen legyen az önkormányzatban – magyarázta tegnapi sajtótájékoztatóján a polgármesterjelölt.

A tervekről szólva, megjegyezte: sok a tennivaló. A község nagy részén például csak kövezve vannak az utcák, ezeket le kellene aszfaltozni. Illyében és Gyarakon ugyan folyamatban van a szennyvízhálózat bővítése, de egyik falut se fedi le teljesen. Mezőbajon vízhálózat egyáltalán nincs, meg kell tehát oldani az ivóvízproblémát, illetve ez ugyanúgy érvényes Illyére és Gyarakra is. A közbiztonság növelése szempontjából az elképzeléseik közt szerepel a térfigyelőkamera-rendszer kiterjesztése. Erdőgyarakon és Mezőbajon is gyakran akadozik az áramszolgáltatás – ezt is valamilyen szinten orvosolni kellene, bár ez nem közvetlenül önkormányzati hatáskör. A közvilágítást is korszerűsítenék, LED-es égőkre cserélnék a régieket – tudtuk még meg. Célkitűzés volna még a fiatalok szülőföldön való marasztalása is – de ez mindenhol nehéz, hiszen külföldön magasabbak a munkabérek, nagyobb az életszínvonal. Megszűnt a vasúti összeköttetés, és menetrend szerinti távolsági buszjáratok sincsenek – ezek is megoldásra váró, nehéz problémák, akárcsak a gáznak a bevezetése.

Borítóképünkön: Rostás István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában