Noel

2020.09.17. 10:00

Még várniuk kell a Zolgensmára

Törő Enikő

A család és az adományozók is türelmetlenül várják, hogy az érkörtvélyesi kisfiú, Ölyüs Noel végre megkapja a Zolgensma génterápiás kezelést. A gyermek jelenlegi állapotáról az édesanya, Fodor Hilda tájékoztatta lapunkat. Mint megtudtuk, Noel állapota stabil, azonban lázzal küzdenek már két napja, emiatt most újra kórházban vannak Budapesten, hogy kivizsgálják. A vizeletminta eredménye negatív, a vérvizsgálat eredménye még nem érkezett meg, de könnyen és nehézségek nélkül lélegzik, ez mindenképpen jó jel. Időközben a fogacskája is nő, mondta el Hilda, akár ez is okozhat lázat. A Zolgensmát a gyermek akkor kaphatja meg, amikor minden teljesen rendben van, remélik ennek hamarosan eljön az ideje.

Noel és családja Budapesten van már hetek óta, így könnyebb átvészelni a várakozási időszakot, mondta el az édesanya. Nem győzte legutóbbi beszélgetésünkkor sem hangsúlyozni azt, hogy a családjuk számára a legnagyobb ajándék valóban az összefogás és annak eredménye volt. Őszintén örül annak, hogy a gyűjtési akció nem állt le és más beteg gyermekeknek és családjaiknak is tudnak segíteni. Jelenleg is nyomon követi az eseményeket, próbál részt venni a beszélgetésekben, bár most kicsit nehezebb, hogy nem is találkozhat a Facebook-csoportok vezetőivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában