Percről percre

2020.09.27. 21:16

Eredményváró az RMDSZ-székházban

Jó hangulatban telt a választások estéje az RMDSZ Sas palotabeli székházában. Szokás szerint hírtévék műsorai „mentek”, de mivel helyhatósági választásról volt szó, most inkább a saját csatornákon befutó információkat elemezték. A falra, ahogy meglettek, sorra kiragasztották a győztesek portréit, az eredményeket pedig tapsokkal díjazták.

A rögtönzött sajtótájékoztatón Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének az elnöke és váradi polgármesterjelöltje köszönetet mondott mindazoknak, akik ebben a nem könnyű helyzetben elmentek szavazni, fontosnak tartották, hogy részt vegyenek, és véleményt nyilvánítsanak. Külön köszönetet mondott azoknak, akik az RMDSZ-re szavaztak. Ami a részvételt illeti, megjegyezte: megközelítőleg olyan volt, mint négy évvel ezelőtt, a megyében egy kicsivel elmaradt, Váradon viszont nagyobb volt a jelenlét. Hangsúlyozta: az eredményeket nem ismerik még, mindenesetre jobb eredményekre számítanak, mint négy éve, s remélik, hogy a szavazatszámok igazolni fogják ezt az optimizmust.

Köszönetet mondott a tanácsosjelölteknek, akik szakmai javaslatokkal segítettek a programelemek összeállítását. Ezek a projektek gyakorlatba ültethetőek, ezért úgymond ajándékba adják a városnak és a megyének. Publikusak, akiket érdekel, azok számára akár plusz információkkal is szolgálnak. Köszönet mondott az önkénteseknek, a fiataloknak és azoknak is, akik a szavazókörzetekben vállaltak munkát.

Szabó József megyeitanácselnök-jelölt a váradi és a vidéki RMDSZ körzeteknek mondott köszönetet, illetve azoknak, akik a kommunikációt biztosították. „Megyünk tovább, sok a feladat!”- fogalmazott.

Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy új elemként a középnemzedék tagjai is szerepet vállaltak, illetve hosszabb távon is számítani fognak a fiatal korosztályra.

Cikkünk írásának pillanatában a következő RMDSZ-es polgármestereket már megválasztottak: Beke László – Érszőllős, Balazsi József – Érsemjén, Vincze Nándor – Tóti, Nagy Miklós – Szalárd, Barcui Barna – Vedresábrány, Kelemen Zoltán – Biharfélegyháza, Nyíri Sándor – Kiskereki, Kócza István – Érbogyoszló, Mados Attila – Bihardiószeg, Szilágyi Zoltán – Bihar, Nagy István – Érkörtvélyes, Horváth Béla – Szalacs, Matyi Miklós – Paptamási, Somogyi Lajos – Hegyközpályi, Vajna Antal – Értarcsa, Bátori Géza – Bors, Béres Csaba – Székelyhíd, Zatykó Jácint – Szentjobb, Nyakó József – Érmihályfalva.

Eddig az óráig tehát Bihar megyében 19 polgármesteri tisztséget szerzett az RMDSZ. Nagyszalontáról még nem érkezett eredmény, de ott igen valószínű Török László és csapata újabb győzelme, akárcsak Alsólugas községben (Örvénd) a Sorbán Leventéé. Az RMDSZ vesztett Vámosláz községben (Micske), Margittán, illetve a jelek szerint Hegyközcsatárban, ahol a Néppárt jelöltje szoros küzdelemben nyert, de az RMDSZ a mozgóurnák újbóli ellenőrzését és a szavazatok ismételt összegzését kérte. Jelenetős sikernek könyvelhető el Szentjobb „visszaszerzése”, ahol Zatykó Jácint győzedelmeskedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában