Rendhagyóan

2020.09.16. 08:31

Elmaradt az ünnepélyes tanévnyitó a Hegyközben is

Az elmúlt években egyházi rendezvények keretében kezdték meg az új iskolai évet a Hegyköz tanintézményeiben. Ez az idén elmaradt.

Tóth Zsigmond

Rendhagyónak is mondható az idei iskolakezdés, hisz a koronavírus-járvány miatt nemcsak a Hegyköz tanintézményeiben voltak megszorítások, hanem az egész országban. Ennek ellenére vidám arcú iskolások és kíváncsi tekintetű előkészítő osztályos tanulók várakoztak a bejáratnál hétfőn, szüleiket kézen fogva, hiszen a gyerekek védelmében a szülők sem léphettek be az iskola területére. A gyerekek arcmaszkkal ugyan, de vidáman köszöntötték egymást, hiszen hosszú hónapok után ismét találkoztak a kedves osztálytársakkal, tanító nénikkel, tanárokkal. A bejáratnál a szolgálatos nevelő mindenkinek megmérte a testhőmérsékletét, szerencsére nem volt lázas nebuló.

Az osztályokba érve minden egyes tanuló külön padban foglalhatott helyet, betartva a járványügyi intézkedésekben előírt távolságtartás szabályait. A tanulókat az iskolaközponthoz tartozó településekről az iskolabusz hozta el, itt ugyancsak nagy figyelmet fordítottak a távolságtartás szabályainak betartására. Fekete Gábor buszsofőr reggel hét órakor indult el az első járattal és kilenc órára sikerült minden tanulót biztonságban elhozni az iskolába.

Az iskola környékén a gyerekek és szülők biztonságát rendőrök felügyelték. Oros Erika, a hegyközcsatári Benedek Elek Általános Iskola igazgatója végigjárt minden osztályt, minden tantermet, kiosztotta a gyerekeknek és tanerőknek az elmúlt napokban kapott védőmaszkokat. Közös iskolakezdési fényképezés is volt minden osztályban, majd a tanítók és osztályfőnökök eligazítást, első osztályfőnöki órát tartottak, kiosztották a tankönyveket, órarendet. A hegyközcsatári általános iskola tanintézményeiben nem kellett a drasztikus megoldáshoz folyamodni, megoldották, hogy minden tanuló délelőtt járhasson iskolába.

Az igazgatónőt elkísérte Hegyközcsatár község polgármestere, jelöltje, Bónisz Sándor is, aki sok sikert kívánt a gyerekeknek, tanerőknek, szülőknek, reményét fejezve ki, hogy nem ismétlődik meg az elmúlt tanév második félévének drámai zárása.

Oros Erika elmondta, hogy a tanítók, tanárok felkészültek arra az esetre is, amennyiben digitális oktatásra kerülne sor, hiszen az elmúlt hetekben naponta gyakorolták az oktatási platformon való tanítási módszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában