adománygyűjtés

2020.08.10. 14:14

Gyűjtést indítottak az érmihályfalvi károsultnak

Nyakó József érmihályfalvi polgármester számolt be lapunknak arról a múlt heti tűzesetről, melynek következményeként egy ház leégett.

Törő Enikő

A tűz múlt csütörtökön, augusztus 6-án a hajnali órákban ütött ki, ugyanis a házban élő idős asszony éjjel két órakor tüzet gyújtott a házban. A régi építésű házban a kémény nem volt megfelelően szigetelve, valószínűleg ez okozta a tragédiát. Nyakó József polgármester kifejtette, hogy a házban élő idős hölgynek van hol laknia, ugyanis az udvarban lakik a családja, azonban mégiscsak egy ház veszett oda, és ezt pótolni kell.A helyi polgármesteri hivatal is segít az újjáépítésben, építőanyagokat fognak adni, ugyanis egy másik épület jelenleg bontásban van, és a még felhasználható anyagokat odaadják. Emellett azonban pénzadományokra is szükség lenne, emiatt az érmihályfalvi RMDSZ gyűjtést indított Simon Etelka számára (Iosif Vulcan 11. szám). Az adományokat az Érmihályfalváért Egyesület (Asociaţia Pro Valea lui Mihai) gyűjti össze, és juttatja el a károsultnak. A támogatásokat el lehet vinni az RMDSZ-irodába is, hétfőn 15–19 óra között, keddtől péntekig pedig 9–13 óra között. Aki pedig a banki átutalást választaná, az az egyesületnek utalja a pénzt:

ASOCIATIA PRO VALEA LUI MIHAI, CUI: 29590732, IBAN: RO44BRDE050SV75510210500, megjegyzés: Simon Etelka – donatie.

Borítóképünkön a leégett ház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában