Programajánló

2020.08.13. 17:17

Arkhimédész találmányai a Körösvidéki Múzeumban

Látogatható augusztus 4-től a nagyváradi Körösvidéki Múzeumban (Rulikowski/Armatei Române u. 1/A) az Arkhimédész és az ő találmányai című tárlat, melyet a múzeum a Bihar Megyei Tanáccsal, valamint a Niccolai Group Teknoart és az Artisans of Florence közreműködésével szervez meg.

A Niccolai Group Teknoarttal már szerveztek több közös tárlatot is Nagyváradon, ezek egyike volt a Leonardo da Vinci találmányai kiállítás, és most is valami hasonlóra kerül sor: régi dokumentumok, leírások alapján építették meg Arkhimédész találmányait. Ezeket a rekonstrukciókat 2013-ban állították ki először Olaszországban, azóta az egész világon láthatták az érdeklődők. A nagyváradi tárlaton 35 arkhimédészi találmányt lehet megtekinteni több tematikus szekcióba – harci eszközök, alternatív energiaforrással működő gépek, mértani formák, Arkhimédész öröksége – csoportosítva. Egy belépőjegy ára felnőtteknek nyolc, gyerekeknek négy lej, négy éven aluli gyerekek számára a belépés díjtalan. A tárlat 2020 október végéig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában