Befektetés

2020.07.01. 09:28

Utakat korszerűsítettek a Hegyközben

Utakat korszerűsített a Bihar Megyei Tanács az elmúlt időszakban a Hegyközpályi felé vezető szerpentintől Siterig, valamint a Kórház utca végétől a pályi futballpályáig. A két befektetés összköltsége megközelítette a 3,5 millió lejt.

Ciucur Losonczi Antonius

A helyszínen tartott tegnapi sajtótájékoztatón Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke hangsúlyozta, hogy két fontos beruházás valósult meg a hegyközi térségben. Az egyik infrastrukturális munkálat a nemrég átadott gyorsforgalmi úttól Siterig zajlott, Hegyközpályin, Hegyközcsatáron, Hegyköztótteleken és Sitervölgyön keresztül. A 12 kilométert magába foglaló befektetés több mint 2 millió lejbe került. A másik felújított út a megyei kórház után kezdődik, és tanácsi határozat kellett ahhoz, hogy szakaszok kerüljenek át Váradtól, valamint Pályi községtől a megyéhez. Ebben a vonatkozásban 2020 áprilisában kezdődtek a munkálatok, és már csak az útburkolati jeleknek a felfestése van hátra a héten. Ennek az útnak a hossza 7,15 kilométer, a felújítási költsége pedig 1,4 millió lej.

„A Hegyköz két legfontosabb útját sikerült teljes mértékben rehabilitálnunk. Köszönöm a polgármesteri hivataloknak azt, hogy gyorsan és egy ütemben tudtunk lépni. Januárban vettünk át útszakaszt a váradi, illetve a pályi önkormányzatoktól, és néhány hónap alatt sikerül végezni a kivitelezéssel mindennel együtt, az útmegerősítéssel, az alapozással, a csatornafedelek felmagasításával. Megközelítőleg összesen 3,5 millió lejt fektetett be a megyei tanács a tavalyi év második felében, valamint az elmúlt hónapokban, és azt gondoljuk, hogy az elkövetkezendő években a Hegyköz fő gerincét adó két út teljes egészében használható lesz, jó körülmények közt. Egyre forgalmasabb a közlekedés, ezért jó az, hogy alternatív útvonalakat tudunk létrehozni Nagyvárad környékén, a metropolisz övezetben, s egyre inkább lesz csatlakozási lehetősége a kisebb településeknek a nagyvároshoz” – nyilatkozta Pásztor Sándor.

Szabó József megyemenedzser szerint minőségi és pontos munkát végzett a kivitelező, és az eredmény cáfolata a kritikus hangoknak. Filip Cheseli, a megyei tanács műszaki igazgatója reményét fejezte ki hogy az útfelújításoknak betudhatóan a forgalom zökkenőmentesebb lesz. Bónisz Sándor csatári polgármester a megyei tanács segítségét köszönte meg, ugyanis önerőből nem tudták volna a szükséges munkálatokat elvégezni. Köszönetét fejezte ki a pályiak részéről a korábban az útfelújítást sürgető Somogyi Lajos helyi RMDSZ-elnök. A kivitelezéssel mindkét esetben a Drumuri Bihor céget bízták meg, a jelképes avatáson ezért Beniamin Rus vállalkozó is jelen volt.

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában