Beszámoló

2020.07.09. 09:25

Hajdú-bihari vezetőkkel találkoztak a Néppárt fő jelöltjei

Pajna Zoltánnal, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlési elnökével és Bulcsu Lászlóval, a közgyűlés alelnökével találkozott július 7-én Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, valamint Szilágyi Zsolt, a Néppárt Bihar megyei tanácselnök-jelöltje és Zatykó Gyula, a Néppárt nagyváradi polgármesterjelöltje.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke debreceni hivatalában fogadta a Néppárt képviselőit, a jó hangulatú találkozón pedig áttekintették az elmúlt időszak főbb eseményeit, az erdélyi és a partiumi magyar közösség legfőbb problémáit, valamint szó esett a közelgő romániai önkormányzati választásokról is, mely kapcsán egyetértettek abban, hogy a legfontosabb cél, hogy a lehető legtöbb magyar vezető mandátumot nyerjen, ehhez pedig teljes körű magyar–magyar együttműködésre van szükség.

Szilágyi Zsolt és Zatykó Gyula arról biztosították a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat vezetőit, hogy a választások után, amennyiben a Néppárt része lesz Bihar megye és Nagyvárad vezetésének, a mostaninál jóval szorosabb együttműködésre fognak törekedni a két megye, valamint Nagyvárad és Debrecen között. Egyúttal azt is elmondták, hogy a megye jelenlegi vezetése és a választások fő esélyesének számító nemzeti liberálisok között fennálló katasztrofális viszony miatt Nagyvárad és Bihar megye vezetésében a legnagyobb biztonsággal a Néppárt mentheti meg a magyar jelenlétet.

A találkozón Csomortányi István a romániai politikai helyzet rövid áttekintését adta, valamint beszámolt az állami szintre emelkedett magyarellenesség főbb okairól és következményeiről is.

Az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában