Ma délben

2020.06.25. 07:49

Megnyílik a mélygarázs, tűzvédelmi engedély nélkül

A polgármesteri hivatal közleményében arról tájékoztat, hogy június 25-én, azaz ma déli tizenkét órától megnyílik a nagyváradi Kossuth (Independenţei) utcai mélygarázs. A közleményben arról is írnak, hogy a katasztrófavédelem munkatársai egy nappal korábban, június 24-én ellenőrizték tűzvédelmi szempontból a létesítményt, és nem találtak kifogásolnivalót. Az ellenőrzésen jelen volt Florin Birta váradi alpolgármester is, aki elmondta, hogy a tűzvédelmisek az automata tűzoltó rendszert, a szellőztető rendszert, a tűzérzékelő, valamint a gáz- és füstelszívó berendezéseket ellenőrizték. A tesztelések nyomán kiderült, hogy a létesítmény biztonságos, meg lehet nyitni az autósok előtt. Sajtóinformációk szerint azonban a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség illetékesei nem adták ki a tűzvédelmi engedélyt, mivel az önkormányzat nem nyújtotta be a hozzá szükséges dokumentációkat. Camelia Rosca szóvivő elmondása szerint a tűzoltók ellenőrizték a berendezéseket, és mindent rendben találtak, az engedély kiadásának útjában csak a le nem adott dokumentációk állnak, amelyre a továbbiakban is várnak.

A polgármesteri hivatal tudatja azt is, hogy a mélygarázs megnyitásától kezdve 90 napig ingyen használható. Jelenleg az épület tetejének hő- és vízszigetelése zajlik, jövőre pedig gyalogos övezetet alakítanak ki ott, mely beruházásra nemzetközi tervpályázatot írt ki a város. Az összesen 4956 négyzetméteren elterülő mélygarázsnak három föld alatti szintje van, 460 parkolóhellyel. Romániában ez az első háromszintes mélygarázs, amely egy folyó medre mellé épült.

Borítókép: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában