Munkabaleset

2020.05.06. 10:17

Megerősítési munkálatok közben omlott össze a híd

Épp a megerősítési munkálatok ideje alatt omlott össze hétfő délután az 1-es jelzésű országutat összekötő híd Nagysebesen (Valea Drăganului). A Sebes-Körös fölött átívelő híd azután tört ketté, miután a megerősítésén dolgozó munkások túl sok földet ástak ki egy tartópillér tövéből, ami ennek következtében „feladta a szolgálatot”.

A ketté roppant híd

Mindez a 764B jelzésű megyei út, 1-es jelzésű országút és a nagysebesi gát (Baraj Drăgan) közötti útszakaszon zajló munkálatok ideje alatt történt – nyilatkozta Constantin Boca, Kissebes (Poieni, Kolozs megye) polgármestere. Az útszakasz így járhatatlanná vált, lehetséges kerülőutak: a Nagysebes (Valea Drăganului) és Kissebes (Poieni) közötti volt erdei út, 7,5 tonnánál kisebb járművek esetében a 131 jelzésű községi út Tranyis (Tranișu) és Sebesvár (Bologa) között, illetve a nagysebesi gát (Baraj Drăgan) – Jádremete (Remeți) – Munteni – Csarnóháza (Bulz) közötti szakasz tehergépkocsik számára.

A ziaruldecluj.ro portálnak adott interjúban az elöljáró elmondta: a hidat a legutóbbi áradás óta az összeomlás fenyegette, mivel nagyon megrongálódott. A pillér sajnos épp akkor adta fel a szolgálatot, amikor egy betonréteggel akarták megerősíteni. A környéken zajló munkálat része annak a Kolozs Megyei Tanács által lebonyolított projektnek, amelynek célja a Kolozs és Bihar megyei települések európai szállítási útvonalhoz való csatlakoztatása. A forgalmat leállították, a Nagysebes és Kissebes közötti átjárás pedig egy egysávos kerülőúton lehetséges – tette hozzá az elöljáró. A polgármester elmondta, felvette a kapcsolatot a Kolozsvári Közterület-fenntartó Vállalattal (RADP), amely egy ideiglenes csőhíd építését kezdeményezte a két település között. Ezt az ideiglenes, csövekből épült hidat mindaddig lehetne használni, míg fel nem újítják a régit.

A baleset pontos okait, illetve a felelősöket a további vizsgálatokat követően állapítják meg.

Borítókép: a ketté roppant híd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában