Maszk

2020.05.07. 11:13

A gyermekes családok megsegítése a cél

A Home Start Bihar Egyesület jótékonysági munkája kibővül, ugyanis ezután nemcsak ételt osztanak a rászorulóknak, hanem maszkokat is. A gyermekes családok megsegítése a cél.

Forrás: Home Start Bihor/Facebook

Törő Enikő

Kócza Erika, a Home Start Bihar Egyesület elnöke számolt be lapunknak arról, hogy az egyesület önkéntesei a jövő héten 100 maszkot osztanak szét rászoruló gyermekes családok között. A maszkokat óvodás gyermekeknek adják, fejenként kettőt. Az önkéntesek választják ki a családokat, de az egyesület Facebook-oldalán jelentkezhetnek is olyan szülők, akik nehéz anyagi helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt. Kócza Erika hozzátette, hogy amennyiben anyagi támogatóra találnak, több maszkot is lehet készíteni. A maszkok Szatmári Beáta divattervező műhelyében készülnek, szintén önkéntes alapon.

Ahogy már megírtuk, hogy az egyesület önkéntesei meleg ételt is osztanak. Az egyesület számlájára érkezett adományból még napi két adag ételt tudnak vásárolni, így két olyan idős hölgynek is tudnak naponta ételt vinni, akiknek nagyon kicsi a nyugdíja, 100–350 lej közötti, tudtuk meg. A napi hét adag ételt május 22-ig szállítják ingyenesen a rászorulóknak, egyelőre eddig van pénzük rá.

,,Önkénteskedni egyfajta elkötelezettség. Önkéntes küldetéseimben hamar partnerre találtam, Gál Éva szegődött mellém, aki az egyesület alelnöke is. Továbbra is segíteni szeretnénk a rászorulóknak számlát fizetni, bevásárolni, kesztyűt, maszkokat, nyomtatványt, meleg ételt adományozni és kiszállítani” – fejtette ki lapunknak Kócza Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában