Emlékműavatás

2020.03.02. 11:10

Tisztelgés az elhunyt motorosok emléke előtt

Kőrösi Tímea

Emlékműavatással tisztelgett az elhunyt motorosok emléke előtt múlt szombaton Szalárdon a Hawks RC motoros egyesület. Az emlékmű a települést átszelő Danca patak mesterséges szigetén kapott helyet, a motorosok klubházának közvetlen közelében. Több hasonló, azonos céllal állított emlékmű létezik már szerte a világban, hozzánk legközelebb a szatmárhegyi temető közelében, amely az Eagle Bikers RC kezdeményezésére valósult meg.

A Hawks RC motoros egyesület 12 éves múltra tekint vissza, azóta Szalárd az ő otthonuk is, hisz itt található a klub székhelye (amit a helybeliek motoros klubháznak ismernek), jelen vannak a község rendezvényein, mindig segítőkészek és gondoskodnak a jó hangulatról. Segítségére vannak a rászorulóknak, anyagi és erkölcsi támogatást nyújtva több családnak is, nemcsak a községből. Részt vesznek csoportos véradáson, segítik a környékbeli (Szentjobb, Szalonta) árvaházakat.

Sajnos a Hawks RC tagjai közül is hiányzik már valaki, ő már az égi országutakat szeli. A motoros társadalom jellemzői közé tartozik az is, hogy nem feledik bajtársaikat, ezért is állítottak emlékművet minden elhunyt motorosnak. Schmidt Róbert, a Hawks RC motoros egyesület elnöke külön köszönetét fejezte ki a szalárdi polgármesteri hivatalnak, dr. Nagy Miklós polgármesternek, Kendi Dezső alpolgármesternek, Kindle Walter RMDSZ-elnöknek az emlékmű állításában nyújtott segítségért. Nagy Miklós polgármester ki is hangsúlyozta beszédében: e kő örök, fontos, hogy megálljunk és emlékezzünk mindazokra, akik már nem lehetnek közöttünk, örök emléket hagyva az utókor számára. Varga Botond Endre református lelkész és Nistor Sorin ortodox tiszteletes nyújtott lelki útravalót az egybegyűltek számára, az emlékművet pedig Nagy Miklós és Schmidt Róbert leplezte le, a jelen lévő közel 100 motoros előtt. Koszorúzás és néma főhajtás zárta az avatóünnepséget, tisztelgésként az elhunyt motoros barátok emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában