Rendfenntartás

2020.03.26. 09:29

Akcióban megyénkben is a rendvédelmi szervek

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) tájékoztatása szerint Bihar megyében március 25-én reggel kilenc órakor 104 személyt tartottak karanténban és 3316 személy kellett otthoni elkülönítésben tartózkodjon. Közülük 1766 személy sárga övezetből jött haza, vagy érintkezett koronavírus-fertőzött vagy fertőzésgyanús személlyel, 1550-en pedig ezek hozzátartozói.

Forrás: JB/Facebook

A közleményben tudatják azt is, hogy a megyei belügyminisztériumi szervek huszonnégy óra alatt 683 alkalommal ellenőrizték a házi elkülönítésben lévő személyeket és tizennégy konvojt szerveztek annak érdekében, hogy áthaladjanak Bihar megyén azok, akik saját megyéjükben karanténba vagy otthoni elkülönítésbe kell vonuljanak. Mindezekben a missziókban 360-an vettek részt.

A Bihar megyei csendőrök hét konvojt kísértek, illetve az alakulat 79 tagja három karantén őrzését biztosítja. A tűzoltóság a borsi vámon felállított szelektáló központnál teljesített szolgálatot, továbbá a katasztrófavédelem biztosítja a nemzetközi forgalom lebonyolítást, és ugyancsak ez az intézmény szállítja el a karanténból vagy az otthoni elkülönítésből a fertőzött személyeket a nagyváradi járványközpontba. A szükségállapot nyomán bevezetett intézkedések megsértése miatt tizenöt bírságot róttak ki.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában