Felújítás

2020.02.01. 10:37

Újabb reménykeltő lépés a Gizella malom kultúrközponttá válásának útján

Lezárult az érmihályfalvi Gizella malom felújítására/átalakítására kiírt közbeszerzési eljárás és van is jelentkező a munkálatra.

Rencz Csaba

Szerdán délután tartotta a rendes havi ülését Érmihályfalva Helyi Tanácsa. A napirendi pontok megvitatása előtt Nyakó József polgármester bejelentette: kevéssel korábban kapta a hírt, hogy az egykori Gizella malom kultúrközponttá alakításának tárgyában újabb fontos lépés történt: lezárult a kivitelezés közbeszerzési eljárása, a határidő letelte előtt egy érdeklődő cég letette pályázatát.

Ahogyan arról az elmúlt több, mint egy évtized alatt (hiszen a terv 2008 óta, még Kovács Zoltán korábbi polgármester idejéből húzódik-halasztódik) számos alkalommal beszámoltunk, a város egyik emblematikus épületéből válna korszerű kulturális központ, az eltelt időben többször kellett átírni és aktualizálni a terveket a politikai, minisztériumi, adópolitikai változások hatására. Legutóbb 2018. decemberében történt jelentős lépés, amikor Érmihályfalvára látogatott Manuela Irina Pătrăşcoiu, az Országos Befektetési Ügynökség (CNI) igazgatója, illetve a kíséretében lévő Ioan Mihaiu akkori prefektus, Cseke Attila RMDSZ-es szenátor, Szabó Ödön, a szövetség képviselője és Ioan Mang, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, hogy a helyszínen tájékozódjanak.

Talán már tavasszal...

Akkor az igazgató azt ígérte, hogy mivel a tervek rendben voltak, a támogatást a szakminisztérium megítélte, az általa vezetett, a kivitelezést lebonyolító ügynökség heteken belül kiírja a kivitelezési közbeszerzést. Azonban közbejött a minimálbér változása, a költségvetést újra kellett számolni, az ügymenet újra halasztódott. Ezek után jutottunk el az említett bejelentésig: a később, de mégis meghirdetett közbeszerzés határideje lejárt és jelentkezett is vállalkozó a munkálatra. A polgármester információi szerint most mintegy egy hónapba fog telni, míg a pályázatot kiértékelik és elbírálják, majd valószínűleg egy hármas szerződéskötés jön létre a CNI, mint munkáltató, a kivitelező és a helyhatóság között, hiszen utóbbira hárul a majdani közművesítés és az épület környezetének rendbetétele. Ezt követően adja ki a munkáltató ez építkezés megkezdésére vonatkozó engedélyt, amire akár még idén tavasszal sor kerülhet. Persze nem akarunk semmit elkiabálni, hiszen ebben az ügyben annyi váratlan fordulat történt már...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában