Influenza

2020.02.02. 14:14

Januárban öt Bihar megyei lakosnál észlelték a szezonális influenzavírust

Az elmúlt héten öt Bihar megyei lakosnál mutatták ki az influenza tüneteit. Országos szinten, összesen 3645 influenzával fertőzött beteget számoltak a kórházak január végéig (ez 7% -kal több, mint az előző év azonos időszakában).

Január 22-től 30-ig öt Bihar megyei lakosnál észlelték a szezonális influenzavírust. A fertőzöttek között volt egy csecsemő és egy 3 éves kisfiú is, emellett két felnőtt korú nő és egy férfi.

Az AH1N1 influenzavírussal fertőzött betegeket a „Dr. Gabriel Curteanu” kórház fertőző betegségek szekciójában kezelik. A Tamiflu gyógyszernek köszönhetően a betegek állapota már nem veszélyeztetett, volt aki már el is hagyhatta a kórházat.

Országos szinten több mint 100 000 akut légzőszervi fertőzést állapítottak meg, ezek közül 3645 volt influenza. Megelőzésként az orvosok a vakcinán túlmenően szigorú higiéniát, könnyű táplálkozást, megfelelő ruházatot és a túlzsúfolt helyek elkerülését javasolják.

 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában