Tűzeset

2024.05.09. 17:13

Tűz a váradpósai állatmenhelyen

A nagyváradi Animal Shields Alapítvány létrejötte óta most áll a legnagyobb kihívás előtt, ugyanis egy tűzeset következtében olyan eszközöket veszítettek el, amelyek elengedhetetlenek az állatok gondozásához.

Forrás: Facebook/Animal Shields Oradea

ERDON-összeállítás

A nagyváradi tűzoltókat csütörtökre virradóra 3.40 órakor riasztották, hogy tűz keletkezett a Nagyürögd (Nojorid) községbeli Váradpósán (Păușa), a váradi Animal Shields nonprofit szervezet által működtetett állatmenhelyen. A tűzoltók kiérkezésekor egy raktárhelyiség állt lángokban, és félő volt, hogy átterjednek a lángok a közelben lévő kutyaházakra és kennelekre, valamint egy utánfutóra, melyen nyolc gázpalackot tároltak. A kigyulladt raktár mellett lévő kennelekből evakuáltak hat kutyát, és sikerült időben megfékezni a lángokat, így azok nem terjedtek tovább. A tüzet egy meghibásodott elektromos vezeték okozhatta. A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) közleménye szerint leégett a raktár körülbelül 60 négyzetméteres tetője, négy ablak, két ajtó és a fagyasztóládák közül kettő.

Forrás: ISU

Óriási veszteség a menhelynek

„A mai a legsötétebb napom, amióta ennyi lélekért felelek!” – olvasható az Animal Shields Oradea Facebook-oldalán a menhelyvezető, Kosztin Ildikó bejegyzése. Beszámolója szerint a leégett helyiségben laktak az állatgondozók néhány kutyával együtt. Tartozott hozzá egy terasz, ahol minden nap előkészítették, főzték az állatoknak az ételt, és nem két, hanem hét fagyasztó ment tönkre, amelyek mind az eledelek tárolásához voltak szükségesek. Mindemellett számos bútor és konyhai eszköz megsemmisült, melyeket mielőbb pótolni kell, ugyanis a helyiség elengedhetetlen annak a 450 kutyának a gondozásához, melyek jelenleg a menhelyen élnek.
„A legnagyobb örömünk, hogy minden kutyus jól van… A kenneleket azonnal kinyitották, hogy kimehessenek a kutyák az udvarra. Az embereknek nem esett bajuk. A tűzoltók segítségével, akiknek köszönettel tartozom, a tüzet eloltották, így az nem terjedt tovább. A legnehezebb rész még csak most következik” – fogalmazott a menhelyvezető. „Most, jobban, mint valaha, szükségem van a segítségükre” – tette hozzá.
Amennyiben valaki szeretné támogatni az Animal Shields Alapítvány menhelyét, a legegyszerűbb módon banki átutalás révén teheti meg az animal-shields.ro weboldalon keresztül, a „Donează” meüpontra kattintva. A banki és egyéb támogatási lehetőségekről további részleteket a weboldalon, illetve az említett közösségi oldalon keresztül lehet kapni.

Forrás: ISU

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!