Kosárlabda

2024.05.20. 12:29

A VSK U elvette a kolozsváriak veretlenségét

Szépített a férfi kosárlabda Nemzeti Liga nagydöntőjében a váradi kosárcsapat, miután hatalmas küzdelemben 94–92-re legyőzte az Arénában a címvédő U-BT gárdáját.

Forrás: Baschet.ro

Jósa Attila

Nem kevesebb, mint kilenc egymást követő vereség után szombat este végre megtörte rossz sorozatát a nagy rivális kolozsvári kosárlabdacsapat ellen a Nagyváradi VSK U. A bajnoki döntő harmadik mérkőzését jobban kezdte Cristian Achim legénysége, az első negyedben már 16 ponttal is elhúzott, ebből 10 a negyed végére is megmaradt (30–20). A második negyed elején a vendégek feljöttek egy pontra, Achim időkérése viszont megtette a hatását és a félidőre nyolcpontos, 49–41-es előnnyel vonulhattak a váradiak. A második játékrészben kiegyensúlyozott volt a játék képe, de a nagyváradiak maradtak előnyben, köszönhetően Donatas Tarolisnak és Kris Richardnak. A kolozsváriaknak sikerült 59-nél egyenlíteniük, de a Vörös Oroszlánok visszavették a vezetést, és 69–63-as állással meehettek az utolsó pihenőre.

Ahogy az várható volt, az utolsó tíz perc még küzdelmesebb volt, a találkozó utolsó perce a folyamatosak játékmegszakítások, büntetődobások, reklamálások, valamint a videóbíró igénybevétele miatt több mint egy negyed órán át zajlott. A kolozsváriak nehezen törődtek bele idei veretlenségük elvesztésébe, így a hazaiak az utolsó másodpercekig nem lehettek biztosak a sikerben. A mérkőzés végén Kris Richard ismét megcsillogtatta tudását, és a mintegy 5000 néző ovációja mellett a váradiak szépítettek a két kolozsvári vereség után (94–92).

Nyilatkozatok

„Tudtuk, hogy előnyben leszünk a saját csarnokunkban, és megpróbáltuk ezt kihasználni. Örülök, hogy sikerült és remélem, hogy hétfőn meg tudjuk ismételni a mai teljesítményünket. Hatalmas csatára számítok, ha lehet, még nagyobb energiával kell majd harcolnunk, hiszen biztosan megpróbálnak majd visszavágni a mai vereségért. Van néhány taktikai elem, amit ki kell javítanunk, de mindenekelőtt pihennünk és regenerálódnunk kell” – nyilatkozta a VSK U szombat esti hőse, Kris Richard.

„Gratulálok a nagyváradi csapatnak, ma jobban kosárlabdáztak, mint mi. Sajnos egy újabb mérkőzés, ahol nagyon csúnyán elvesztettük a lepattanócsatát, 42–26 arányban. Már a hétfői mérkőzésre koncentrálunk, és arra, hogy mit tudunk jobban csinálni a győzelem érdekében” – mondta Mihai Silvășan, a kolozsváriak trénere.

A döntő negyedik mérkőzését május 20-án, hétfőn 19 órától rendezik, a Prima Sport 2, a Digi Sport 3 és az FRB TV Youtibe-csatornáján lesz élőben látható.

JEGYZŐKÖNYV

Nagyvárad Aréna, 4800 néző.

Nagyváradi VSK U – Kolozsvári U-BT 94–92 (30–20, 19–21, 20–22, 25–29)

VSK U: K. Richard 27, Tarolis 20, Gaddy 8, T. Gheorghe, Freeman 5, Gotcher 2, Arledge 8, Pearson 9, Nicolescu 7, Baciu 8. Vezetőedző: Cristian Achim

U-BT: Mejeris 6, D. Lăpuște, Seeley Jr. 19, Stipanovic 7, Cățe 13, Măciucă 2, Eddie 5, Jones 23, P. Richard 12, Mokoka 5. Vezetőedző: Mihai Silvășan

Vezette: Ciprian Stoica, Alin Faur és Laurențiu Grigoraș. Szövetségi megfigyelő: Radu Bucerzan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában