Ítélet

2024.05.28. 13:54

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték

Ítélet született egy tavalyi baleset okozójának az ügyében. A Nagyváradi Bíróság másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 90 napnyi közmunkára ítélte azt a balesetet okozó férfit, amelyben elhunyt egy 13 éves lány.

Forrás: bihon.ro

ERDON-összeállítás

A baleset előzményeiről: 2023 januárjában történt egy este, 21.00 óra körül. A személyautót F.D.B., egy 20 éves drákcsékei (Drăgești) férfi vezette a 76-os jelzésű országúton, Nagyvárad irányából Tasádfő (Tășad) felé haladt, amikor egy veszélyes kanyarban a fiatal autós elveszítette az uralmát a jármű irányítása felett, majd lesodródott az útról, az út menti árok felé, majd kidöntött két közlekedési táblát, egy oszlopot, nekiment egy ház falának, majd a jármű visszasodródott az útra. A baleset valószínűleg a nagy sebesség miatt következett be, ugyanis a sebességmérő 98 km/óránál állt meg. Az időjárási körülményekre és az útszakasz tulajdonságaira tekintettel (kifejezetten veszélyes kanyarról volt szó) a maximális megengedett sebesség 30 km/óra lett volna. Az autóban még hárman ültek. Két fiatal, egy 15 és 17 éves megsérültek, 2-50 nap orvosi felügyeletre szorultak. Egy 13 éves harangmezői (Hidișelu de Sus) lány azonban súlyosan megsérült, ugyan megpróbálták újraéleszteni a mentősök, azonban ez sikertelennek bizonyult, a helyszínen elhunytnak nyilvánították.
A helyszínre egyébként akkor egy speciális alakulat is kiszállt, ugyanis több tasádfői lakos, köztük a 13 éves lány családja is odagyűlt. Egyes források szerint valaki meg is fenyegette a balesetet okozó autóst.
A tárgyalás során a balesetben elhunyt tinédzser szülei és nővére 100.000 euró erkölcsi kártérítést követeltek, és peren kívül megegyeztek az autó biztosítójával. A Nagyváradi Bíróság ítélete nem jogerős, a kihirdetést követő 10 napon belül megfellebbezhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában