ISU

2024.04.02. 12:41

Tűzesetek a megyében

Forrás: ISU

ERDON-összeállítás

Mintegy 14 óra leforgása alatt 13 tűzesethez szálltak ki a Bihar megyei tűzoltók. A riasztások sorozata hétfő este 19 óra körül kezdődött. A vaskohsziklási tűzoltók öt bevetésen vettek részt Kiskohon (Chișcău), Susdon (Șuștiu), Szódon (Săud), Biharfenyvesen (Brădet) és Vaskohmezőn (Câmp). Összesen körülbelül 30 hektáron égett a száraz növényzet.
A belényesi tűzoltók, a vaskohsziklásiakkal és a biharrósai önkétesekkel együtt Biharrósán vettek részt egy tűzoltáson, ahol 50 hektárnyi területen csaptak fel a lángok, a száraz növényzet gyulladt ki. A belényesiek két erdőtűzhöz is kiszálltak Tárkánykán (Tărcăița), ahol körülbelül 28 hektáron égett el az aljnövényzet. Az érmihályfalvi tűzoltók Értarcsára szálltak ki, ahol szintén a száraz növényzet égett.

Az élesdi tűzoltók négy bevetésen vettek részt: egy fás terület gyulladt ki Körösponoron, valamint Tomnateken (Tomnatic), Muntenin (Munteni) és Telegden is tűz volt. Összesen két hektárnyi fás terület és 7,5 hektárnyi száraz növényzet égett le. A tűzeseteket nyílt láng használata okozhatta, illetve az, hogy nem tartották be a tarlóégetés szabályait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!