Szállítmány

2024.04.16. 10:25

Húsz tonna hulladékot fordítottak vissza a román-magyar határtól a határrendészek

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

Több mint 20 tonna hulladékszállítmányt tartóztattak fel az elmúlt 24 órában a hatóságok a nagylaki és a borsi autópálya-határátkelőnél.
A nagyváradi területi határrendészet keddi közleménye szerint a hulladékot két nyerges vontató és egy haszongépjármű vezetője - egy német, egy olasz és egy román állampolgár - akarta behozni Romániába, de egyikük sem tudta bemutatni a szükséges okmányokat, így nem engedték őket át a határon.
A fuvarlevelek szerint a három jármű háztartási gépeket és cikkeket szállított németországi, olaszországi és hollandiai cégektől romániai vállalatok számára. Mivel a határrendészeknek gyanúsak voltak a szállítmányok, a fogyasztóvédelem és a környezetőrség Arad és Bihar megyei munkatársaitól segítséget kértek az ellenőrzésükhöz.
Így derült ki, hogy a két nyerges vontató rakománya összesen 20.424 hulladék volt, a haszongépjármű pedig 44 háztartási gépet szállított, de behozatalukra a sofőröknek nem volt importengedélyük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!