Ütközés

2023.10.12. 12:22

Előzési kísérlet vezetett a halálos nagyszalontai balesethez

Forrás: ISU

BN-összeállítás 

Mint portálunkon is beszámoltunk róla, halálos baleset történt Nagyszalonta külterületén szerdán, melynek következtében két személy elhunyt. A rendőrség csütörtök reggel közölte a szerencsétlenséggel kapcsolatos részleteket.

A rendőrséget október 11-én, 14.11 órakor riasztották, hogy baleset történt a 79-es jelzésű országúton, Nagyszalonta külterületén. Mint kiderült, egy 23 éves temesvári férfi egy személyautóval haladt az országúton Arad irányába, amikor meg akarta előzni az előtte haladó gépkocsit, melyet egy 65 éves nagybányai férfi vezetett. Az előzés kezdetekor azonban a 23 éves férfi észrevette, hogy szemből érkezik egy másik jármű, ezért hirtelen jobbra fordította a kormányt, hogy visszatérjen a saját sávjára, s nekiütközött annak a személygépkocsinak, melyet a 65 éves férfi vezetett. Az ütközés erőssége miatt mindkét személyautó lesodródott az útról, s mindkettő egy-egy fának ütközött. Mint arról már beszámoltunk, mindkét gépkocsivezető súlyos sérüléseket szenvedett, újraélesztésre volt szükség: ez azonban sajnos sikertelen volt, a két férfi a helyszínen elhunyt. A balesetben megsérült egy 21 éves temesvári nő, aki az első személyautóban utazott, valamint egy 65 és egy 44 éves nő, ők mindketten nagybányaiak, és a második gépjármű utasai voltak. A mentési akció során mentőhelikopter bevetésére is szükség volt, hogy az egyik sérültet kórházba szállítsák. 

Az ügyben vizsgálat folyik a további részletek felderítése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!