Kéménytűz

2023.03.02. 12:54

Tűzesetek Bihar megyében

Archív felvétel

Forrás: ISU

A Bihar megyei tűzoltókat március 1-jén három tűzeset miatt riasztották Élesdre (Aleșd), Hármaspatakra (Valea Târnei) és Székelytelekre (Sititelec), két alkalommal kéménytűzről volt szó.

Élesden egy ház padlásán keletkezett tűz, valószínűleg egy megrongálódott kémény miatt. Az élesdi tűzoltók rövid időn belül lokalizálták és eloltották a lángokat. Elégett tíz négyzetméternyi a deszkából készült mennyezetből.

Szintén aznap a Sólyomkővár (Șinteu) községhez tartozó Hármaspatakon is tűz volt, amely egy ház kazánházában keletkezett rövidzárlat miatt. Tönkrement a puffertartály egy része és elektromos vezetékek. 

Késő este 23 óra körül riasztották a tűzoltókat Székelytelekre, ahol szintén egy megrongálódott kémény miatt volt tűz. Egy ház padlásán csaptak fel a lángok, tönkrement három négyzetméternyi rész a padlásból, a padlás ajtaja és egy kamraajtó. A tüzet körülbelül 20 perc alatt oltották el.  Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!