Kék hírek

2023.03.30. 14:28

Rendőrségi hírek Bihar megyéből

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei március 29-én ellenőrző akciókat végeztek, amelyek során 130 büntetést szabtak ki összesen 63.710 lej értékben. A büntetések mellett kiegészítő intézkedésként húsz jogosítványt és tizenegy forgalmi engedélyt vettek el. A büntetések közül 43-at gyorshajtás miatt, nyolcat a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, kettőt szabálytalan előzésért, kettőt szabálytalan mobiltelefon-használat miatt, egyet ittas vezetésért szabtak ki, ezeken kívül 21 gyalogost és három szekérhajtót is megbüntettek, valamint további 47 szankciót szabtak ki egyéb közúti kihágások miatt.

Ittasan vezettek. Március 29-én 23.30 óra körül a 64-es községi úton Kardónál a rendőrök elkaptak egy 50 éves helyi lakost, aki ittasan vezetett. A szondáztatáskor kiderült, hogy a légalkoholszintje 0,89 mg/l volt. Ugyanaznap 10.27 óra körül a 194-es községi úton, Felsőtopánál szintén egy ittas sofőrt állítottak meg a rendőrök. A férfi légalkoholszintje 0,52 mg/l volt. Mindkét ügyben eljárás indult.

Jogosítvány nélkül. Március 29-én 9.10 órakor Tenke egyik utcáján a rendőrök elkaptak egy 31 éves férfit, aki egy beíratlan mopedet vezetett jogosítvány nélkül. Ugyanaznap 18 óra körül Vasandnál a rendőrök elkaptak egy 23 éves helyi lakost, aki egy ATV-járművet vezetett jogosítvány nélkül. Mindkét esetben eljárás indult.

Börtönbe került. Március 29-én Alkéren (Cheriu) a rendőrök elfogtak egy 67 éves váradszentmártoni férfit, akit a Nagyváradi Bíróság egy év és négy hónap börtönbüntetésre ítélt, amiért érvénytelenített jogosítvánnyal és ittasan vezetett. A férfi a nagyváradi börtönben fogja letölteni büntetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!