Programajánló

2022.08.31. 11:53

Nyílt napot szerveznek a nagyváradi tűzoltóságon

Fotó: ISU

Törő Enikő

A nagyváradi 1-es osztagú tűzoltóállomás megalakulásának 86. évfordulója alkalmából szeptember 1-jén, csütörtökön nyílt napot szerveznek. A nyílt napot a Kert (Avram Iancu) utca 9. szám alatti székhelyen tartják, 10–14 óra között. Különféle bemutatókat tartanak, a látogatók pedig megnézhetik közelről a tűzoltókocsikat. 

A Nagyváradi Tűzoltóság mai formájában 1936. szeptember 1-jén alakult meg  dr. Vasile Blendea, a tanács ideiglenes elnökének engedélyezésével. Ekkor a tűzoltósághoz egy főparancsnok, két altiszt és húsz tűzoltó tartozott. Jelenleg a nagyváradi tűzoltóság egyes számú osztaga körülbelül 560 négyzetkilóméternyi terület megvédéséért felel, összesen 31 település tartozik hozzájuk, körülbelül 228650 lakossal.

Tevékenységi beszámoló

Az említett osztag az idei év első nyolc hónapjában 1975 bevetésen vett rész: ebből 164 alkalommal tűzoltás miatt riasztották őket, 66 alkalommal embermentési akció volt, 251 alkalommal egyéb sürgősségi esetekhez szálltak ki (áradások, viharkárok eltakarítása stb.), 185 alkalommal sürgősségi esetek helyszínén, állatmentés és egyéb beavatkozások helyszínén történő felügyelet miatt, valamint több mint 1000 alkalommal a gyorsmentőket (SMURD) riasztották. Továbbá 135 gyakorlatot és terepfelismerési akciót szerveztek. Összesen 30 személyt mentettek meg ezen időszak alatt, és 25 millió lej értékű javat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!