Tragédia

2022.06.30. 19:07

A Körösbe fulladt egy fiatal férfi Váradon

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Életét vesztette csütörtök délután egy fiatal férfi, miután eszméletlenül húzták ki a Sebes-Körösből. A 112-es sürgősségi telefonszámra 17 óra 50 perckor érkezett a bejelentés, miszerint a betelefonáló egy eszméletét vesztett személyt húzott ki a folyó vizéből a Szilvás környékén. A helyszínre a nagyváradi tűzoltók kettes egységének csapata szállt ki egy rohammentőautóval, illetve egy paraván felállítására alkalmas gépjárművel. A helyszínen megkezdték a 30 éves férfi újraélesztését, azonban már nem tudták megmenteni az életét. Az ügyben rendőrségi kivizsgálás indult.

Frissítés: Az előzetes információkkal ellentétben az áldozat nem nagyváradi, hanem egy 30 éves biharfélegyházi férfi - derült ki Alina Fărcuța rendőrségi szóvivő az ebihoreanul.ro hírportálnak adott nyilatkozatából. A férfi a Körös Szilvás környéki szakaszán fürdött, bement a vízbe, de ki már nem jött, az esetet észrevevők húzták ki a partra. A halál pontos okát a boncolás után állapítják meg.

 

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség óvatosságra inti azokat, akik a nyári hőségben tavak, folyók környékén szeretnének felfrissülni. Fontos, hogy csak a kijelölt helyeken fürödjenek, betartva az ott feltüntetett szabályokat. Este, éjjel ne menjenek a vízbe. Szintén ne menjenek bele a vízbe, miután huzamosabb ideig tartózkodtak napon. Ne ugorjanak le hidakról, egyéb építményekről, magas partokról. Ne hagyják a vízben egyedül a gyermekeket, és a víz közelében sem, medencék esetében sem, ugyanis az úszófelszerelés, úszógumi stb. sem nyújt teljes biztonságot. Mindig figyeljenek családtagjaikra, barátaikra, társaikra, akik éppen ugyanott úsznak, fürödnek, amennyiben bármilyen probléma adódik, hívják az 112-es sürgősségi számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!