Kék hírek

2022.05.18. 08:23

Rendőrségi hírek Bihar megyéből

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn 63 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 40.930 lej. Elvettek továbbá hat jogosítványt és két forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt húsz büntetést osztottak ki, hatot a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, négyet biciklisek és ötöt elektromos rolleresek szabálytalanságaiért, hármat ittas vezetésért, egyet az időszaki műszaki vizsgálat hiányáért és 24-et egyéb kihágásokért.

Ittasan. A rendőrség elfogott hétfő délután 13.30 órakor a 76-os jelzésű országúton Váradszentmártonban egy 47 éves nagyváradi férfi, aki ittasan vezetett egy személyautót. A férfi légalkoholszintje 0,58 mg/l volt. Kedd éjjel 00.25 órakor a rendőrség a 167-es jelzésű országúton, Élesdlokon (Luncșoara) elfogott egy 36 éves esküllői (Aștileu) férfit, aki ittasan vezetett egy személyautót, a légalkoholszintje 0,42 mg/l volt. Eljárás indult ellenük. 

Falopás. A rendőrséget hétfő délután 18 óra körül értesítették, hogy ismeretlen személy Fonóházán (Fânațe) egy erdős részről fákat vágott ki, három szilfát és egy bükkfát, ezek nem voltak megjelölve kivágásra. A helyszínről el is vittek 2,78 köbméter fát, melynek értéke 437,74 lej. A rendőrség azonosította a tettest, egy 32 éves felsőmezősi (Câmpani) férfiről volt szó. Eljárás indult az ügyben. 

Faügylet. A rendőrség elfogott hétfő este 20.30 órakor Bélfenyéren (Belfir) egy 28 éves tenkei férfit, aki egy kisteherautóval 2,6 köbméter tűzifát szállított, beszerzést igazoló dokumentumot nem tudott felmutatni. A férfi pénzbüntetést kapott, a fát pedig elkobozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!