Kék hírek

2021.12.03. 10:21

Rendőrségi hírek a megyéből

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság november 26. és december 1. között 526 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 236.573 lej. Elvettek továbbá 71 jogosítványt 11 forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 307 büntetést osztottak ki, 51-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 10-et szabálytalan előzésért, nyolcat ittas vezetésért, hetet szekeresek szabálytalanságaiért, ötöt elsőbbségadás hiánya miatt, hármat vezetés közbeni mobiltelefonhasználatért, hármat gyalogosok kihágásaiért, négyet az időszaki műszaki vizsgálat hiányáért és 124-et egyéb szabálytalanságokért.

Gyorshajtás. A rendőrség elfogott a 79-es jelzésű országútin, Inánd (Inand) külterületén november 30-án egy 28 éves Arad megyei férfit, aki 161 km/órás sebességgel vezetett egy személyautót. Azon az útszakaszon a maximális megengedett sebesség 100 km/óra. A férfi jogosítványát 90 napra felfüggesztették és büntetőpontokat is kapott.

Ittasan, jogosítvány nélkül. A rendőrség elfogott november 29-én, délután 18 órakor a 792/A jelzésű megyei úton, Bélfenyéren (Belfir) egy 40 éves tenkei (Tinca) férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót, a vezetői engedélyét előzőleg felfüggesztették. A férfi légalkoholszintje 1,10 mg/l volt. Az ittas férfit 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Ittasan. A rendőrség elfogott november 28-án a 167-es jelzésű községi úton, Élesdlokon (Luncșoara) egy 49 éves kisősi (Aușeu) férfit, aki ittasan vezetett egy személyautót, a légalkoholszintje 0,75 mg/l volt. Hétfőn a 76-os jelzésű országúton, Biharlonkán (Lunca) egy 55 éves Fehér megyei férfit fogtak el ittasan vezetni, a légalkoholszintje 0,48 mg/l volt. December 1-jén, szerdán Nagyváradon egy 25 éves helyi fiatalember vezetett ittasan egy személyautót, a légalkoholszintje 0,89 mg/l volt. Mindegyik személy ellen eljárás indult.

Elütötte. Baleset történt szerda reggel 5.35 órakor Nagyváradon. Egy 32 éves férfi egy személyautóval haladt az Ogorului utcán, majd egy meghibásodás miatt megállt a gépkocsival az első sávon, és kiszállt belőle egy 57 éves férfi utasával együtt. Amikor kiszálltak az autóból, a második sávon elütötte őket egy mikrobusz, melyet egy 40 éves tatarosi (Brusturi) férfi vezetett. A balesetben a 32 éves férfi többszörös sérüléseket szenvedett, az 57 éves könnyebbeket, mindkettejüket kórházba szállították. További vizsgálat folyik az ügyben.

Ütközés. Fugyivásárhelyen (Oșorhei) szerda délelőtt 10 óra körül közúti baleset történt. Egy 34 éves nagyváradi férfi egy személyautóval haladt, nem tartotta be a megfelelő követési távolságot, emiatt egy kereszteződésben az előtte lévő autónak ütközött. A második gépkocsit egy 32 éves nagyváradi nő vezette, aki a balesetben könnyebb sérüléseket szenvedett. További vizsgálat folyik az ügyben.

Karambol. A 19/E jelzésű országúton, Vámosláz (Chișlaz) külterületén baleset történt kedd délután 17.30 órakor. Egy 20 éves felsődernai (Derna) fiatalember egy személyautóval haladt Nagyvárad irányába, majd egy kanyarban a tapasztalat hiánya és a túl nagy sebesség miatt elvesztette az uralmat a jármű irányítása felett, lesodródott az útról és a bal oldali sáncba hajtott, majd a mezőn állt meg. A balesetben egy 36 éves és egy 55 éves felsődernai férfi sérült meg, mindkettejüket kórházba szállították. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!