Kék hírek

2020.07.27. 10:18

Rendőrségi hírek

Ittasan balesetezett. Alkohol befolyása alatt állt az a 48 éves váradszentmártoni férfi, aki a nagyváradi kolozsvári úton balesetezett csütörtökön este fél hét környékén. A sofőr nem tartotta be az előírt féktávot, így hátulról nekiütközött az előtte haladó autónak, amelyet egy 18 éves körösgyéresi fiú vezetett. Ő és 26 éves női utasa könnyebb sérüléseket szenvedtek. A vizsgálatok következtében kiderült, a férfi légalkoholszintje 0,60 mg/liter volt.

Büntetések. Közúti ellenőrzéseket folytatott a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség csütörtökön, július 23-án is. Összesen 128 pénzbírságot osztottak ki, közel 61 ezer lej értékben. Emellett nyolc jogosítványt vontak be, két forgalmi engedélyt, illetve tíz ütközést regisztráltak. A pénzbírságok közül ötvenkettőt gyorshajtásért szabtak ki, tizennégyet a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, kettőt mobiltelefon használat miatt, két szabálytalan előzés is volt, 58 bírságot pedig egyéb szabálysértések miatt adtak ki.

Bevont jogosítvánnyal. Csütörtök délután a Téglavető utcán (Dacia) igazoltatták azt a harminc éves, nagyváradi férfit, akinek mindamellett, hogy jogosítványát már bevonták, 1,85 mg/liter volt a légalkoholszintje a helyszínen történő ellenőrzéskor.

Ittasan, délelőtt. Szintén csütörtökön, Dragánfalván egy 38 éves belényesi férfit igazoltattak, 0,45 mg/liter légalkoholszinttel, délelőtt fél tizenegy környékén. Fél tízkor pedig Pusztaújlakon ellenőriztek egy 51 éves férfit, akinek a légalkoholszintje 0,63 mg/liter volt.

Börtönbüntetések. Letartóztattak egy 27 éves borsi férfit csütörtök este 19 órakor a bihari rendőrök, a nagyváradi bíróságon pedig már meg is született az ítélet: másfél év letöltendő börtönbüntetés jogosítvány nélküli ittas vezetésért. Ugyanezen a napon egy hatvan éves férfit ítéltek egy év és három hónap szabadságvesztésre, lopásért. A nagybáródi rendőrség egy negyven éves csarnóházai (Bulz) férfit tartóztattak le, akit végül két év és nyolc hónap börtönbüntetésre ítéltek csalásért és sikkasztásban való bűnrészességért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!