Körösgyéresi gyilkosság

2020.01.15. 10:43

A térfigyelő kamera felvételei keltettek gyanút

Fény derült a meggyilkolt körösgyéresi férfi ügyének nyomozati részleteire: élettársát könnyen hazugságon érték, ugyanis az általa elmondottak nem egyeztek a térfigyelő kamera felvételeivel.

Múlt héten közöltük a hírt, hogy eltűnt egy 46 éves, körösgyéresi (Girișu de Criș) férfi, Cardoș Nicolae Vasile. A rendőrségi közlemény szerint önszántából ment el otthonról január 5-én, 18.20 óra körül, eltűnését a család jelentette be. A rendőrség az eltűnés ügyében indított nyomozást, azonban hamarosan kiderült, hogy a férfi január 4-ről 5-re virradóan gyilkosság áldozata lett. A további vizsgálat során fény derült arra, hogy családon belüli erőszak eredménye a gyilkosság, melyet a férfi élettársa, G. K. felbujtására követtek el a családtagok. Az üggyel kapcsolatos ügyészségi közlemény több részletre is fényt derít. Eszerint a gyilkosságot január 4-én este követték el, egy régebbi konfliktus miatt. G. K. felbujtására a gyanúsítottak, K. A. és F. I. több ütést mért az áldozatra egy sodrófával és egy feszítőrúddal; létfontosságú szerveket is értek, olyan súlyos sérüléseket okozva a férfinak, melyekbe belehalt. A gyilkosság után a gyanúsítottak marószódát vásároltak a nagyváradi Leroy Merlin áruházból, ezután a holttestet Felsőbarakonyba (Berechiuba) vitték egy mezőgazdasági területre, közel a vasúthoz. A fejét leöntötték marószódával, hogy ne legyen felismerhető az arca, majd egy gyűjtőkanális gátjánál hagyták, egy olyan helyen, ahol sűrű a növényzet.

Új részletek

A napokban kiderült, hogy a férfit annak mostohafia, a 33 éves K. A. és az élettársa, G. K. lányának barátja, a 20 éves F. I. gyilkolta meg. Sajtóinformációk szerint a férfi valóban gyakran fogyasztott szeszes italokat, de a helyiek csak szorgalmas, jóravaló emberként ismerték. A rendőrök a nyomozás során arra lettek figyelmesek a térfigyelő kamera felvételeit elemezve, hogy január 5-én, 18.20 órakor a férfi nem hagyta el a házat, pedig a nő ezt az időpontot jelentette be, mint az eltűnés idejét. A felvételeken látszik az, hogy F. I. autóval elhajt, G. K.-val és K. A.-val együtt, amivel kapcsolatosan a rendőrségnek azt nyilatkozták, hogy vásárolni voltak. Majd két órán keresztül semmilyen mozgás nem látszik a ház körül, ezután pedig csak az autó visszatérte, amellyel ezúttal behajtottak az udvarra – a szomszédok állítása szerint addig mindig csak az utcán álltak meg vele. További gyanúra adott okot az is, hogy F. I., illetve G. K. lánya vízkereszt ünnepén mosták az autót az udvaron, holott aznap nem szokás ilyen munkákat végezni. A helyiek hívták fel a rendőrség figyelmét arra is, hogy a férfi mindig biciklivel közlekedik, a nő állítása szerint azonban nem a kerékpárral együtt tűnt el, csak a fogkeféjét és a fésűjét vitte magával. A kitalált történet elhitetése érdekében K. A. a helyiekkel együtt a férfi keresésére indult, a nő pedig Facebookon is segítséget kért.

Büntetés

G. K.-t és a két, gyilkossággal gyanúsított fiatalembert múlt csütörtökön hallgatták ki. Tettüket bevallották és részletesen elmeséltek mindent. Péntek reggel mindannyiukat 24 órás előzetes letartóztatásra ítélték, ennek leteltével pedig a nyomozókkal együtt helyszíni vizsgálaton vettek részt, majd 30 napos előzetesbe helyezték őket. Halottgyalázással is vádolják mindhármukat, ezért 6 hónaptól 3 évig terjedő büntetés jár. G. K.-t emellett családon belüli erőszakra, gyilkosságra való felbujtással vádolják, a két férfit pedig gyilkossággal, valamint gyilkosságban való részvétellel, melyért akár 20–25 év letöltendő börtönbüntetés is járhat.

Borítókép: A körösgyéresi ház, ahol

a gyilkosság történt (ebihoreanul.ro)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!