Bajnokok Ligája

2024.04.04. 22:42

A magyar kormány támogatja a döntő budapesti megrendezését

A magyar kormány támogatja a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének budapesti megrendezését.

MW

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében egymással mérkőző csapatok párosítása a kijelzőn az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában tartott sorsoláson 2024. március 15-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Jean-Christophe Bott

A Honvédelmi Minisztérium csütörtöki közleménye alapján a kormány határozatának értelmében támogatja a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a 2026-os vagy 2027-es Bajnokok Ligája-döntőre benyújtandó pályázatát és biztosítja az ehhez szükséges garanciavállalásokat. 

"A Bajnokok Ligája-döntő érvényes pályázatának feltétele, hogy a kormány képviselője - jelen esetben a honvédelmi miniszter - felhatalmazást adjon az UEFA által megkövetelt és megfogalmazott nyilatkozatok aláírására. A nyilatkozatok magukban foglalják a szükséges garanciákat"

 - áll a közleményben. 

Emlékeztetnek, hogy 

a Puskás Aréna 2019-es átadása óta adott már otthont Európa-liga-döntőnek, Európai Szuperkupa-mérkőzésnek és Európa-bajnoki találkozóknak is, melyek megrendezése mind a kontinentális szövetség, mind a szurkolók körében sikert aratott. 

A győztes pályázatról májusban várható döntés - tették hozzá.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában