Labdarúgó NB I

2023.05.21. 20:10

Háromgólos kecskeméti vereség Újpesten

Az Újpest 3-0-ra legyőzte a már biztosan dobogós helyen végző Kecskemétet a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

MW

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

A fővárosi lila-fehérek sorozatban három nyeretlenül megvívott bajnoki után arattak újra sikert, míg az újoncként második helyen álló kecskemétieknek az elmúlt négy élvonalbeli meccsükön ez a harmadik vereségük.

OTP Bank Liga, 32. forduló:

Újpest FC-Kecskeméti TE 3-0 (2-0)
---------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 4292 néző, v: Farkas Á.
gólszerzők: Mörschel (38.), Gouré (45., 55.)
kiállítva: Rjasko (83.)
sárga lap: Tóth B. (15.) Vágó (45+5.), Hadaró (76.), Májer (80.)

Újpest:
   -------
Banai - Pauljevic, Kastrati (Simon, 33.), Fehér, Antonov - Onovo, Boumal (Varga, 75.) - Mörschel (Mack, 75.), Jevtoszki (Szabó B., 65.), Csoboth - Gouré (Ambrose, 75.)
   
Kecskemét:
   ----------
Varga - Szabó (Rjasko, a szünetben), Belényesi (Polyák, 57.), Szalai G. - Nagy K. (Grünwald, 72.), Szuhodovszki (Katona M., a szünetben), Vágó, Hadaró - Banó-Szabó - Tóth B., Katona B. (Májer, a szünetben)

Kezdeményezőbb és támadásban aktívabb volt a vendéglátó újpesti együttes az első félidőben, amely kétgólos hazai vezetéssel zárult. A fővárosi lila-fehérek már a második percben büntetőt rúghattak volna, Farkas Ádám játékvezető először meg is ítélte a tizenegyest, melyet aztán viszonylag hosszas videobírós ellenőrzés után les miatt visszavont. 

A hazai szurkolóknak így egészen a 38. percig kellett várniuk a vezető gólra, amelyet hét perccel később az újabb újpesti találat követett.

Fordulás után a hármas cserével felfrissített Kecskemét változatlanul figyelmetlen volt védekezésben, ezt pedig az Újpest hamar ki is használta, Gouré duplázott, ezzel már három találatnyi volt a hazaiak előnye. A folytatásban a vendégek továbbra sem tudtak igazán veszélyesen futballozni, még a szépítésre sem futotta az erejükből, sőt, az utolsó perceket már emberhátrányban kellett lejátszaniuk.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!