Labdarúgó NB I

2023.05.20. 20:07

A Debrecen két góllal nyert az FTC vendégeként

A Debrecen 3-1-re győzött a már bajnok Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó előtti fordulójának szombati játéknapján, ezzel a harmadik helyre lépett előre.

MW

Debreceni gólöröm

Forrás: nemzetisport.hu

Fotó: Kovács Péter

A DVSC legutóbb 2012 márciusában, két góllal viszont most először nyert az FTC otthonában. A fővárosiak a mostani szezonban először kaptak három gólt egy hazai bajnoki mérkőzésen.

OTP Bank Liga, 32. forduló:

Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 1-3 (1-0)
--------------------------------------
Groupama Aréna, 15 879 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Pászka (42.), illetve Babunszki (63., 67.), Bódi (75., tizenegyesből)

Ferencváros:
   -----------
Dibusz - Pászka (Kaján, 83.), Botka, Knoester - Traoré, Zachariassen, Gojak (Mercier, 83.), Marquinhos (Tóth A., 83.), Owusu - R. Mmaee, Lisztes (Sagal, 68.)

Debrecen:
   --------
Megyeri (Milosevic, 34.) - Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Manrique, Kiziridisz (Varga K., a szünetben) - Szécsi (Bódi, 61.), Dzsudzsák (Ojediran, 70.), Loncar (Romancsuk, a szünetben) - Do. Babunszki

A 16. percben Megyeri Balázs könnyelmű kirúgása után Ryan Mmaee került nagy helyzetbe, de a vendégek kapusa egy nagy védéssel javította hibáját. A 42. percben több mint 400 perc után kapott gólt a DVSC, ugyanis Pászka Lóránd cselezgetett az ellenfél tizenhatosának jobb oldalán, majd 14 méterről, éles szögből a kapu jobb felső sarkába tekert. Ekkor már Marko Milosevic állt a hajdúságiak kapujában, Megyeri Balázs ugyanis a harmincadik perc után - bal lábának zsibbadása miatt - cserét kért.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a helyszínen szurkolt:

A gól után Zachariassen öt méterről a keresztléc fölé bombázott, majd a szünet előtt Marquinhos találatát les miatt nem adták meg.

Az első félidőben a labdabirtoklás aránya és a kapura lövések száma is egyértelmű ferencvárosi fölényt mutatott. Ez a második felvonásban sem változott, de egy könnyelmű hazai labdavesztés és két szép csel után Dorian Babunszki kiegyenlített. Ezzel lendületbe jött és támadásban maradt csapata, amely négy perccel később a vezetést is megszerezte: 

a vetődő Dibusz Dénes éppen Botka Endre lábára ütötte a labdát, ami Babunszki elé pattant, ő pedig a hálóba továbbította.

A 74. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Bódi Ádám magabiztosan értékesített. A 93. percben Zachariassen a kapufára fejelt, így az FTC kétgólos vereséggel köszönt el saját közönségétől. Erdős József játékvezetőnek egyszer sem kellett felmutatnia a sárga lapot a találkozón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!