Bulvár-celeb

2023.09.29. 13:05

Megtörten beszélt fia elvesztéséről Benedek Miklós

77. születésnapját ünnepelte csütörtökön Benedek Miklós, ennek apropóján adott interjút a nemrég a Nemzet Színésze címmel kitüntetett művész.

Forrás: Palikék Világa by Manna

Benedek Miklóst váratlanul érte, hogy kitüntették a Nemzet Színésze címmel.

„Nem készültem rá, abszolút meglepetés volt. Valahol hátul, a kisagyamban kicsit gondoltam rá. Nagyon örültem neki, a többiek azt mondták, el is csuklott a hangom. A többiek a telefon másik végén voltak, és kiabálták, hogy gratulálnak. És letették a telefont” 

– mesélte a Kossuth-díjas színész a Palikék Világa by Manna Szóló című műsorban Palik Lászlónak.

„Albert fiam valamelyik karácsonykor adott nekem egy üres füzetet, hogy abba írjam le a gondolataimat, mert érezte, hogy sok van, amit nem mondok el. Az írás nem igazán a kenyerem, évekig vártunk, most eljött a pillanat, mert kaptunk egy felkérést, Vajda Katival írtuk egy éven keresztül” – magyarázta Benedek Miklós, aki az édesapjáról és az édesanyjáról is írt a könyvben.

„Küzdelem is volt. Sok szép dolog volt benne, de sok minden van benne, ami engem bántott, amivel engem bántottak” – emlékezett vissza a művész, aki fiáról, Benedek Tiborról a mai napig nagyon nehezen beszél. Sportkarrierjéről is csak néhány szót tudott mondani.

„Nem jön a számra igazán. Mindig más jut eszembe arról, hogy Tibor hogyan kezdte, mit csinált és mi lett. Erről nem szívesen beszélek. Fantasztikus ember volt, fantasztikus játékos. Mutatják a tanítványok, mutatják azok a mondatok, amiket ők egy-egy meccs után, egy-egy bajnokság után üzennek Tibornak. Én meg nem tudok üzenni, mert mi nem üzenőkapcsolatban voltunk.

Dühös vagyok arra, hogy ezt a betegséget egyszerűen nem lehet gyógyítani.

Mindent tudnak már, csak ezt nem tudják. Lehetetlenség. A 21. században repülünk, háborúzunk, de az, hogy egy ilyen betegséget nem tudnak meggyógyítani, egészen döbbenetes. És hogy fiatalembereknek kell... Szóval nem szeretnék beszélni erről” – mondta a színész, akinek a válaszára reagálva Palik László elárulta, sokat gondolt rá Benedek Tibor kapcsán. Azon gondolkodott, egy ilyen tragédia túlélhető-e apaként. Az édesapa így felelt:

„Itt ülök. Egy ismeretlen emberrel, akit néhányszor a televízióban láttam. Hogy erről beszéljek egy ismeretlen emberrel, az még nehezebb. De félteni kell mind a három gyermeket, ha magának három van. És legyen boldog, ha egészségesek!”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában