ERDON Valasztasok2008

2008.12.01. 07:40

Iliescu nem hisz a PSD kormányzásában!

<p>Szkeptikus a PSD "kereszatapja" annak tekintetében, hogy pártja kormányra kerülhet-e. Szerinte a PNL-vel megpróbálhatnák...</p>

Azt nyilatkozta a PSD szürke eminenciása, Ion Iliescu, hogy hiába nyert a pártja, nem biztos abban, hogy kormányozni fog tudni. Iliescu szerint "40%-kal nem lehet kormányra menni. Ráadásul ha a PD-L és a PNL kibékül és összefog, ők együtt meghaladják az 50%-ot és kész a kormány. Így a PSD ellenzékben marad".Egy kérdésre válaszolva ILiescu azt mondta: szerinte a PSD-nek a PNL-vel kell tárgyalásokat folytatnia az esetleges kormányrakerülésről.Időközben egy kiszivárgott videófelvétel szerint Miron Mitrea PSD-vezető a választási exit pollok bejelentése előtt pár pillanattal azt mondta társainak, akik arra vártak, hogy élő adásba kerüljenek: "Örüljetek, hogy azt higgyje a nép, hogy mi győztünk".

A másik oldal

Ami a PNL-t illet, egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy hajlandóak lennének-e a PSD-vel tárgyalni a kormányalakításról, vagy csak a PD-L-vel.Mint ismeretes, az államfő joga eldönteni, hogy kit kér fel kormányalakításra. A PD-L tudatta: hátfőn várhatóan hivatalos küldöttséget meneszt Basescu elnökhöz, hogy tárgyaljanak az elkövetkezendőkről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!