A 2–2-ben bízva: szerencsét hoz

A bukaresti első meccsen született 1–1 után ma Varsóban próbál továbbjutni a Legia ellen a Bukaresti Steaua a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A bukaresti első meccsen született 1–1 után ma Varsóban próbál továbbjutni a Legia ellen a Bukaresti Steaua a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkör előtti selejtezőjének ma esti visszavágója előtt a Bukaresti Steaua 2–2-es döntetlent játszott a Szászmedgyesi Gaz Metan elleni BL-„főpróbán”, mely eredmény Varsóban való megismétlésével a fővárosi gárda továbbjutna a Legia ellen. S hogy miért érdekes, mind inkább értékes a Steaua számára a 2–2? Nos erre a statisztika ad választ: a legutóbbi négy kiírásban, amikor a Steua bejutott a BL csoportkörébe, a fővárosi alakulat mindannyiszor 2–2 arányú döntetlent játszott az idegenbeli találkozón. 1996-ban a Belga FC Bruges, 2006-ban a szintén belga Standard Liége, egy évvel később a fehérorosz Bate Boriszov, míg 2008-ban a török Galatasaray otthonában játszott 2–2-re a fővárosi piros-kék alakulat. Amennyiben ma továbbjut a Legia ellen, úgy a Steaua 7.(!) alkalommal jut be a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Kezdőcsapatok

Miután a Steaua–Legia odavágón a tavalyi BL-döntőt vezető olasz Nicola Rizzoli fújta a sípot, a mai visszavágón egy másik BL-döntőn részt vevő játékvezető lesz az egyik főszereplő: a portugál Pedro Proenca a BL 2011/12-es kiírásának fináléját, a Chelsea–Bayern München találkozót vezette, de ő volt a bírája a 2012-es Európa-bajnokság döntőjének, a Spanyolország–Olaszország (4–0) találkozónak is. Proenca segítői honfitársai, Tiago Trigo és Bertino Miranda lesznek. Várható összeállítások, Legia: Kuciak – Rzezniczak, Jodlowiec, Dossa Junior, Wawrzyniak – Furman, Vrdoljak – Kucharczyk, Radovic, Kosecki – Saganowski. Steaua: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Bourceanu, Filip – A. Popa, Stanciu, Tănase – Piovaccari. A további műsor, kedd: Arsenal–Fenerbahce (az odavágón: 3–0), Austria Wien–Dinamo Zagreb (2–0), Basel–Ludogerets (4–2), PAOK Saloniki–Schalke 04 (1–1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!