A Mainz otthonában ikszeltek a szászmedgyesiek

A Szászmedgyesi Gaz Metan, a Dinamo és az MVM Paks is döntetlent játszott az EL–seléejtező 3. fordulójának első mérkőzésén, viszont az eredményének csak a Szeben megyeiek örülhetnek.

A Szászmedgyesi Gaz Metan, a Dinamo és az MVM Paks is döntetlent játszott az EL–seléejtező 3. fordulójának első mérkőzésén, viszont az eredményének csak a Szeben megyeiek örülhetnek.

 

Csúfosan leszerepelt a Dinamo labdarúgó–csapata az Európa Liga selejtezőinek 3. fordulójában, míg a Szászmedgyesi Gaz Metan remek eredménnyel zárt idegenben. A bukarestiek ugyanis a csütörtök esti mérkőzés 17. percében már 2–0–ra vezettek a horvát, többnyire fiatal játékosokkal felálló Varazdin ellen, és a játék addigi képet tekintve azt gondolhatták a Dinamo szurkolói, hogy a kedvenceik diadalmenetében lehet részük a fővárosi találkozón. Alábbhagyott a vörös kutyák lendülete, a fiatal – a meccsközvetítő riporter szerint tapasztalatlan, zöldfülű – horvátok pedig kihasználva az adódó lehetőséget még a szünet előtt egyenlítettek. A Dinamo ismét vezetést szerezhetett volna, azonban Dănciulescu kihagyta az ajándékba kapott 11–est. Liviu Ciobotariu, a Dinamo edzője szerint még semmi nincs veszve, hiszen csapata képes győzni Horvátországba. „Elkeserít, hogy milyen könnyedén hagytuk ki az adódó gólhelyzeteket. Az első fél órában mi irányítottunk, az egyenlítő találat után viszont már nem tudtunk magunkhoz térni. Mégis hiszek a továbbjutásban” – nyilatkozta a szakvezető.

A szászmedgyesiek okkal ünnepelhetnek, ugyanis hatalmas bravúrt vittek véghez, és 1–1–es döntetlent értek el az FSV Mainz 05 otthonában. Cristi Pustai edző legénysége egyébként bátran játszott a magyar Stieber Zoltánnal felálló németek ellen. Utóbbi beadásából Bungert védhetetlenül fejelt Pleşca kapujába és sokan gondolhatták azt, hogy a kapott gól után szétesik majd a „gázosok” játéka. Nem így történt, és a fordulás után talán még bátrabb volt a szebeniek játéka, a német védelem tétlenkedését kihasználva pedig Bawab meg is szerezte az egyenlítő találatot, így augusztus 4–én, Szászmedgyesen dőlhet el a továbbjutás kérdése.

Az európai kupasorozatokban egyetlen állva maradt magyar együttes, a Paks 1–1–et játszott hazai pályán a skót Hearts ellen. A kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató gárda célja az volt, hogy előnnyel utazzon a visszavágóra, ez azonban – a paksiak szerint a játékvezető téves ítélete miatt is – nem sikerült; a vezetést ugyan Sipeki István révén szerezték meg Székesfehérváron, a skótok viszont tizenegyesből egyenlítettek. „Ez a skót csapat semmivel sem tud többet, mint mi, a lehetőségeink megvoltak rá, hogy eldöntsük az összecsapást, sajnos nem használtuk ki őket” – nyilatkozta a középpályás Vayer Gábor, aki második sárga lapja miatt a nem léphet majd pályára jövő csütörtökön, az Edinburghben sorra kerülő visszavágón.

 

Eredmények

Európa Liga–selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzések

Dinamo – Varazdin 2–2 (Susac 4. perc – öngól, Moţi 17., illetve Sacer 44., Vugrinec 45.)

FSV Mainz 05 – Szászmedgyesi Gaz Metan 1–1 (Bungert 31., illetve Bawab 60.)

MVM Paks – Hearts 1–1 (Sipeki 32., illetve Hamill 45., 11–esből)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!