Könnyed csoportba került az Oltchim

<p>Kedd délelőtt Bécsben sorsolták ki a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztását. A magyar bajnok Győri Audi ETO KC erős, a Vâlcea elfogadható csoportba került.</p>

A Győr többek között egy „régi ismerőssel", a Zácsik Szandrát is soraiban tudó szlovén bajnok Ljubljanával került egy csoportba. A két együttes az előző szezonban a középdöntőben találkozott, és Szlovéniában 24–24-es döntetlen született, míg Győrben a hazaiak nyertek 25–23-ra. A magyar bajnok a horvát Koprivnicával is találkozik majd a D jelű négyes küzdelmei során, illetve a 2008-as BL-győztes orosz Zvezda Zveinyigorod (két éve éppen az orosz alakulat búcsúztatta a Győrt a négy között) vagy az idén EHF-kupa döntőt játszó spanyol Elda Prestigio is ebbe a kvartettbe kerülhet a 2-es selejtezőcsoportból. A négyesek első két-két helyezettje léphet a középdöntőbe, ahol a nyolc továbbjutó két négycsapatos csoportban újabb 6-6 mérkőzést játszik (mindkét ágon két-két csoportelső és két-két csoportmásodik szerepel majd a mostani 16-os mezőnyből). A középdöntő kvartettjeinek első két-két helyezettje jut aztán az elődöntőbe.

Nem lesz könnyű

A bajnoki ezüstérmes DVSC a selejtezőben kezdi meg a legrangosabb sorozat küzdelmeit. A hajdúságiak a lengyel bajnok Lublin, a szerb bajnok Zajecsar és az előző idényben KEK-döntőt játszó dán Vejen mellé kerültek. A selejtezőcsoport mérkőzéseit szeptember 17–19. között játszák egy helyszínen. A DVSC valószínűleg pályázik majd a rendezésre. A selejtezőből a csoportelső a Bajnokok Ligájába jut, a csoportmásodikok az EHF-kupában folytathatják. Továbbjutása esetén a Debrecen a Bajnokok Ligája B csoportjába kerül az osztrák Hypo NÖ, a német HC Leipzig és a spanyol Itxako mellé.

Címvédővel játszhatnak

Az előző idényben BL-döntőt játszó, s a magyar Kovács Péter által edzett Râmnicu Vâlcea-i Oltchim a C jelű kvartettbe került, ahol a norvég Larvik, a francia Toulon és a második selejtezőkör 1. csoportjának győztese, nagy valószínűséggel a dán Randers lesz az ellenfele. A BL-ben érdekelt másik román alakulat, a Kolozsvári U Jolidon a 2. selejtezőkör 3. csoportjában vetélkedik majd a norvég Byasen, a macedón HC Metalurg Szkopje és az 1. selejtezőkör A csoportjának első helyezettje, minden bizonnyal a portugál Gil Elanes együtteseivel. Amennyiben a Jolidon megnyeri csoportját, akkor a főtáblán az A csoportba kerül a Bajnokok Ligája-címvédő dán Viborg, továbbá az orosz Dinamo Volgograd és a montenegrói Buducsnoszt Podgorica mellé!

BL-csoportok

A női kézilabda Bajnokok Ligája főtáblájának csoportbeosztása, A csoport: Viborg (dán), Dinamo Volgográd (orosz), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), a második selejtezőkör 3. csoportjának győztese; B csoport: Hypo NÖ (osztrák), HC Leipzig (német), Itxako (spanyol), a második selejtezőkör 4. csoportjának győztese; C csoport: RÂMNICU VÂLCEA-I OLTCHIM (román), Larvik (norvég), Toulon (francia), a második selejtezőkör 1. csoportjának győztese; D csoport: GYŐRI AUDI ETO (magyar), Krim Ljubljana (szlovén), Podravka Koprivnica (horvát), a második selejtezőkör 2. csoportjának győztese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!