Sorozatban a harmadik vereség

<p>Idén még nem tudott győzni a román válogatott: az izraeliek és az ukránok elleni vereség után Macedónia is megverte Răzvan Lucescu szövetségi kapitány csapatát.</p>

Felkészülési mérkőzésen újabb vereséget szenvedett a román labdarúgó-válogatott. Răzvan Lucescu szövetségi kapitány legénysége az elmúlt hétvégi ukrajnai fiaskó után az ausztriai edzőtáborban, Macedónia nemzeti együttesétől is kikapott: szerda este, a Villach településen rendezett találkozón az ex–jugoszláv állam csapata 1–0 arányban győzött.
Mirsad Janusz szövetségi kapitány legénysége egyébként az egyetlen veszélyes helyzetüket kihasználva a 28. percben szereztek gólt: egy szöglet után Sikov közelről fejelte a labdát Pantelimon kapujába. A második félidőben hiába szorította saját télfelére a macedónokat a román „sereg”, a kapura veszélytelenek voltak Lucescu legényeinek lövései.
A román válogatottnak egyébként sorozatban ez volt a harmadik veresége ebben az évben, ugyanis márciusban, Temesváron Izrael válogatottja 2–0–ra verte a „trikolór”–okat. „Nagyon el vagyok keseredve. Bármit próbálunk, nem sikerül. Túl kell tegyük magunkat ezen a szégyenteljes teljesítményen, és higgadtan kell készülnünk az Európa–bajnokság selejtezőire” – mondta Răzvan Lucescu.
A románok szombaton újabb felkészülési meccset játszanak Ausztriában, ezúttal Sankt Veit an der Glan településen. A 20.30 órakor kezdődő meccsen a világbajnoki résztvevő Honduras lesz az ellenfél. A meccset a Digi Sport fogja élőben közvetíteni.
A szeptember 3–án kezdődő Eb–selejtezők előtt a Lucescu-csapat még játszani fog egy tesztmeccset: augusztus 11–én Törökország válogatottja ellen lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!