Vereségek az elitkörben

<p>A román és a magyarU19-es labdarúgó-válogatott egyaránt vereséget szenvedett a magyarországi szervezésű Eb-selejtező elit körének első fordulójában.</p>

A házigazdák számára több szempontból is rosszul kezdődött a görögök elleni tatabányai mérkőzés: Laczkovich Donát csapatkapitányt már a 9. percben le kellett cserélni sérülés miatt, Balajti Ádámot pedig a 23. percben kiállította az orosz játékvezető. A több, mint ötven percig emberhátrányban játszott magyarok nem bírták a nyomást, és a 84. percben Velliosz eldöntötte a mérkőzést: a szűk negyedórával korábban csereként beálló görög levált Preklet Csabáról, és hét méterről a kapuba lőtt. Ezt követően pedig már hiába támadott a magyar csapat, gól nem született. A csoport másik meccsén Portugália 3–1-re győzött Románia ellen: Sergio Oliveira már a 2. percben vezetést szerzett, majd hét perccel később Nelson Oliveira is betalált, s hiába szépített Matei a 10. percben, Freitas 68. percben lőtt gólja eldöntötte a meccs sorsát. A szerdán rendezendő 2. fordulóban Magyarország és Románia egymás ellen játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!