Meghalt Zoran Kurtes, a Konstancai HCM edzője

<p>Pénteken 23 óra után szívrohamot szenvedett és 44 éves korában elhunyt a Konstancai HCM edzője, Zoran Kurtes.</p>

Irányítása alatt a tengerparti város együttese sorozatban második bajnoki címét szerezte meg, idén pedig történelmet írt a hazai férfi kézilabdasportban: először szerepelt romániai klubcsapat a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Mint ismeretes, a HCM–et az MKB Veszprém búcsúztatta. A konstancai együttes csütörtök este hazai közönség előtt ünnepelhette történelme ötödik bajnoki aranyérmét, és készült a Román Kupa küzdelmeire. A tragédia miatt a román szövetség (FRH) úgy döntött: idén nem rendezik meg a kupaküzdelmeket. Kurtes holttestét a koporsóban vasárnap a konstancai sportcsarnokban helyezték el, itt rótták le kegyeletüket a klub vezetői, a csapat játékosai, a szövetség képviselői, illetve több száz szurkoló, akik mind megrendülve fogadták a tragédia hírét, és gyertyákat helyeztek el a csarnok bejáratánál

„Szombat reggel kellett volna találkozzunk. Meg volt beszélve. Nem hiszem el, hogy ez megtörténhetett vele” – nyiltakozta a könnyeivel küzdve Eliodor Voica, a Dinamo edzője, Kurtes egyik legjobb barátja.

„Sokkolt a hír. A kézilabda sport egy nagy egyéniségét vesztettük el. Egy kiváló edző volt, amióta ő vezette a Konstancai HCM-et teljesen megváltozott a csapat gondolkodásmódja. Annál fájdalmasabb a hír, mivel egy fiatal férfiről van szó” – mondta Cristian Gaţu a FRH elnöke.

Kurtes 1965 december 23–án született. 11 idényt játszott a Jugovic Kac csapat színeiben, itt edzőként is dolgozott. Szakvezetőként ült még a Sintelon, Crvenka, Partizan Beograd, a Vojvodina Novi Sad, a Pick Szeged és az egyiptomi Al-Ahly kispadján. Szerbián három, egyiptomban egy, Romániában a Konstancai HCM–mel két bajnoki címet szerzett. Az ex–jugoszláv válogatott másodedzőjeként 1999–ben és 2001–ben világbajnoki bronzérmet szerzett. A Szerbia–Montenegró válogatott főedzőjeként 2003–ban a 8. helyen zártak a vb–n. Felesége, Desa szombaton érkezett meg Konstancára Zoran Kurtes testvérével, Goran Kurtessel. Várhatóan hétfőn, repülővel fogják elszállítani a szerbiai Újvidékre Zoran Kurtes holttestét tartalmazó koporsót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!