Az „életben maradás” a tét

<p>Minden vagy semmi – így jellemezte a szerdai Kolozsvári CFR-AS Roma Bajnokok Ligája-mérkőzés tétjét Eugen Trică, az erdélyi alakulat labdarúgója.</p>

A CFR szenzációsan kezdett az első számú európai kupasorozatban: a Stadio Olimpicóban 2–1-re legyőzte a Romát, majd döntetlent játszott a londoni Chelsea-vel. A Girondins Bordeaux együttesétől azonban kétszer is vereséget szenvedett a csapat, így jelenleg a kvartett utolsó helyén áll. A játékosok és a klubvezetők azonban továbbra sem mondtak le a továbbjutásról, hiszen a csoportelső Chelsea-től is csak három ponttal vannak lemaradva, míg az olasz és a francia csapattól egyformán kettővel. Ennek megfelelően legalább az UEFA Kupa-szereplést biztosító harmadik helyen szeretnének végezni. A cél elérése érdekében a gárda egyik hőse, a Roma ellen kétszer eredményes argentin Juan Cúlio is vállalná a játékot. A szélső izomhúzódást szenvedett a hétvégén a Târgu Jiu-i Pandurii elleni bajnoki találkozón, amelyen a címvédő CFR meglepetésre 2–1-es vereséget szenvedett.

A Roma sorozatos sikerei viszont azt jelzik, véget ért a csapat rossz sorozata, ugyanakkor a CFR ellen gólt szerző Panuccinak térdsérülése miatt nem adatik meg a visszavágás lehetősége. „Csak a győzelem tarthat versenyben minket” – mondta a támadó középpályás Trică. „Biztos vagyok abban, hogy a legjobb formánkat mutatjuk majd az olaszok ellen. Eddig négy pontot szereztünk, pedig semmi esélyt sem adtak nekünk, bízom abban, hogy ismét legyőzzük a Romát.”Maurizio Trombetta, a CFR itáliai trénere Trică mellett a Rosenborgtól érkezett Yssouf Konéban bízik leginkább: „mindkét játékos képes eldönteni egy találkozót, Koné pedig egyre jobb formába lendül. A hazai pálya mellett az is előny számunkra, hogy továbbra sincs veszítenivalónk. A nyomás a Romára nehezedik, hiszen náluk kötelező elvárás a továbbjutás.”A találkozót a Magyar Televízió 1-es csatornája 21.10 órától, míg a PRO TV 21.45 órától tűzte műsorára az összecsapást.

 

Kapcsolódó cikk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!