Vízilabda: Jó játékkal, egyre kevesebb hibaszázalékkal

<p>A román vízilabda válogatott kedden este folytatta menetelését az olimpiai játékok felé vezetõ úton. Jó játékkal, egyre kevesebb hibaszázalékkal, magabiztosan utasította maga mögé Brazília együttesét.</p>

Kedden este szamba ritmusban lépte le Brazíliát 13–4 (0–3, 2–2, 2–3, 0–5) arányban a román vízilabda válogatott. Elképesztõ iramban kezdett a csapat, s alig néhány perc múlva már három gól volt és maradt is az elsõ szünetig az elõny. A második játékrészben kicsit kihagytak a fiuk, s 2–2-es döntetlennel végzõdött a menet, mert mind a védelem, mind a támadók „magas lóról” játszottak a dél-amerikaikkal. Hasonlóképpen folytak a dolgok a harmadik negyedben is, a csapat inkább a közönségnek próbált játszani, s megintkapott két brazil gólt. A befejezõ részben aztán már ellenállhatatlanok voltak a Hagiu tanítványok, s szinte számolatlanul, erõlködés nélkül növelték elõnyüket.
Elégedett a Liga
Az Európai Úszóliga igazgatója, a váradi származású Szakadáti László három napon át tekintette meg az összecsapásokat, s így jellemzte a látottakat: – Nagyvárad világszínvonalon rendezte ezt a kvalifikációs tornát, minden dícséretet megérdemelnek a szervezõk-rendezõk. Külön kell szólnom a roppant sportszerû, vízilabdát imádó helyi szurkolókról, akik nap mint nap fergeteges buzdításukkal ûzték-hajtották nem csak a hazaiakat, hanem a többi együttest is. Remélem, még sok nemzetközi csatának ad otthont ez a remek váradi létesítmény. A román csapat és gólszerzõi: Nenciu – Radu (4), Negrean (1), Bonca (1), Iosep, Busila (1), Dunca, R. Georgescu (1), Andrei-Dina (3), G. Georgescu (1), Baidoc, Kádár, Dinu.
Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!