Sepsi László debütálhat a válogatottba

<p><P>Kimarad a román labdarúgó–válogatottból a Kolozsvári CFR csatára, Eugen Trică, de meghívott kapott az utolsó pillantaban a Benfica hátvéde, Sepsi László. Erről a hét elején döntött Victor Piţurcă szövetségi kapitány, aki a holnap esti, Oroszország elleni barátságos mérkőzésre hívta össze a nemzeti együttest.</P></p>

A válogatottba a bajnoki címvédő együttesből csak a kapus Bogdan Lobonţ szerepel, a Steaua keretéből pedig Dorin Goian, Bănel Nicoliţă, Ovidiu Petre, Mirel Rădoi és Nicolae Dică kapott meghívot. A román bajnokságban szereplő csapatok játékosai közül még két temesvári játékos, a kapus Marius Popa és a középpályás Marian Aliuţă kaphat szerepet a szerda esti mérkőzésen. Emellett a spanyol, holland, francia, olasz, ukrán, portugál, bolgár, orosz és német bajnokságokban szereplő csapatok játékosai kaptak meghívást a válogatottba.

Az orosz válogatott – aki a hírek szerint többnyire olyan játékosokkal érkeznek, akik a hazai bajnokságban szerepelnek – Guus Hiddink kapitánnyal kedd délben érkeztek Bularestbe.

A mérkőzés szerdán 20.30 órakor kezdődik, a Steaua stadionban rendezik, az Antena 1 pedig élőben közvetíti a találkozót, melyet az izraeli Kenan Asaf vezet majd. Partjelzők lesznek Marcel Savaniu és Ionel Popa.

 

A válogatott keret

Kapusok: Bogdan Lobonţ (Bukaresti FC Dinamo), Marius Popa (Temesvári FC Politehnica 1921 Ştiinţa).

Hátvédek: Cosmin Contra (Getafe CF), George Ogăraru (AFC Ajax Amsterdam), Gabriel Tamaş (AJ Auxerre), Dorin Goian (Bukaresti FC Steaua), Cristian Chivu (FC Internazionale Milano), Răzvan Raţ (FC Sahtar Donyeck), Sepsi László (SL Benfica).

Középpályások: Florentin Petre (CSZKA Szófia), Bănel Nicoliţă (Bukaresti FC Steaua), Răzvan Cociş (FC Lokomotiv Moszkva), Ovidiu Petre, Mirel Rădoi, Nicolae Dică (mind Bukaresti FC Steaua), Marian Aliuţă (Temesvári FC Politehnica 1921 Ştiinţa).

Csatárok: Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Daniel Niculae (AJ Auxerre), Marius Niculae (Inverness).

 

Szerdai barátságos mérkőzések

Románia – Oroszország (20.30, Antena 1)

Magyarország – Szlovénia (18.30, magyar Sport 1)

Portugália – Görögország (21.30, Sport Klub)

Brazília – Svédország (21.45, Telesport)

Spanyolország – Olaszország (23 óra, sport.ro)

 

Fehéroroszország – Törökország

Bulgária – Finnország

Észtország – Kanada

Izrael – Chile

Litvánia – Azerbajdzsán

Dél–Afrikai Köztársaság – Paraguay

Ukrajna – Szerbia

Örményország – Kazakhsztán

Egyiptom – Argentína

Montenegró – Norvégia

Dánia – Csehország

Luxembourg – Wales

Szlovákia – Izland

Ausztria – Hollandia

Lengyelország – Egyesület Államok

Belgium – Morokkó

Észak–Íroszrág – Grúzia

Svájc – Németország

Franciaország – Anglia

Mexikó – Ghana

Skócia – Horvátország

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!