ERDON Országos hírek

2019.05.16. 11:08

Lezuhant egy kisrepülőgép Buzău megyében, azonosították a két halottat

Két személy meghalt szerda délután, amikor lezuhant egy kisrepülőgép Buzău megyében, Nehoiu közelében - tájékoztat a Buzău Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

Két személy meghalt szerda délután, amikor lezuhant egy kisrepülőgép Buzău megyében, Nehoiu közelében - tájékoztat a Buzău Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A hatóságokat a 112-es egységes segélyhívószámon értesítette egy juhász, aki azt állította, hogy jelentős távolságról olyan zajt hallott, mintha egy kisrepülőgép lezuhant volna. A mentőegységek a siriui gát szomszédságában, egy nehezen megközelíthető, hegyes vidéken megtalálták a repülőgép roncsát, benne két személlyel, akik életüket vesztették. Buzău megyében kedd estétől esik az eső és erős szél fúj, a körülmények nem megfelelőek kisrepülőgépek repülésére.

Azonosították a kriminológusok a Nehoiu környékén lezuhant repülőgép két utasának személyazonosságát. A gépet a kolozsvári, 45éves Mihai Covaciu vezette, a másik utas az 50 éves, konstancai Liviu Bucăţică volt - közölték az AGERPRES hírügynökséggel a nyomozáshoz közel álló források. Mihai Covaciu ismert ingatlanfejlesztő volt, és öt éve rendelkezett pilótaengedéllyel. Liviu Bucăţică Konstancán volt üzletember.

A jelenlegi információk szerint a repülőgép kettétört, a gép farka a hegy másik oldalán zuhant le. Csütörtökön folytatódik a terepen a munka a baleset körülményeinek tisztázására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!