ERDON Országos hírek

2008.03.05. 14:32

Június 1-jén választunk?

<p>Úgy döntött a kormány szerdai ülésén, hogy június 1-jén rendezik meg a helyhatósági választások első fordulóját. Mint ismeretes, eddig úgy lehetett tudni, hogy várhatóan május 25-én lesz az első forduló, de a kormányfő többször is jelezte, hogy egy kis halasztás esetleg lehetséges.</p>

Bevallása szerint Calin Popescu Tariceanu egyetlen tényezőt mérlegelt, nevezetesen azt, hogy a voksolás ne essen egybe a labdarúgó Eb-vel. Ez utóbbit június 7–29. között tartják. Előzőleg egyébként a PD-L javasolta, hogy az első forduló május 25-én, a második június 8-án legyen, ezzel a pártok többsége egyet is értett – a kabinet azonban szerdán június 1-et jelölte meg végül. A PSD, valamint egyes kommentátorok szerint azonban esetleg változhat még ez is, mivel ha nem június 8–15. között tartanák az első fordulót, akkor külön törvényt kell alkotni a helyhatósági voksolások időpontjával kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!