ERDON Országos hírek

2019.03.15. 21:38

C. Popescu-Tăriceanu: az autópálya-építés üteme elfogadhatatlanul lassú volt

Az autópálya-építés üteme elfogadhatatlanul lassú volt - nyilatkozta Galacon, az ez ügyben meghirdetett 15 perces tiltakozás kapcsán Călin Popescu-Tăriceanu.

Az autópálya-építés üteme elfogadhatatlanul lassú volt - nyilatkozta Galacon, az ez ügyben meghirdetett 15 perces tiltakozás kapcsán Călin Popescu-Tăriceanu. A szenátus és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnöke szerint ebben minden párt hibás, amely az utóbbi 20-30 évben hatalmon volt.

Popescu-Tăriceanu elmondta: a 2019-es költségvetés biztosítja a szükséges összegeket a moldvai közúti és vasúti infrastruktúra fejlesztéséhez.

"Az autópályák építésének üteme elfogadhatatlanul lassú volt Romániában, és ez minden illetékes közös felelőssége, aki az elmúlt 20-30 évben hatalmon volt" - jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu.

Ugyanakkor az ALDE vezetője elmondta, hogy ha közlekedési miniszter lenne, néhány intézkedéssel hatékonyabbá tenné az autópálya-építést - átszervezné a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaságot (CNAIR), 70% -kal emelné az autópálya-építésen dolgozók bérét, és közvetlenül, személyesen venne részt a helyszíni ellenőrzésekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!