ERDON Országos hírek

2012.03.01. 07:02

A Kétfarkú Kutya Párt a Humorfeszten!

Mogács Dániel és a humoristák versenye Kolozsváron és Marosvásárhelyen az Erdélyi Humorfesztiválon.

 

Marosvásárhelyen tartotta közös sajtótájékoztatóját az RMDSZ és a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat a 9. Erdélyi Humorfesztivál megszervezéséről és annak idei versenyprogramjáról.

„Tavaly bevált Marosvásárhely mint új Humorfeszt helyszín, és idén is bízunk abban, hogy a vásárhelyiek magukénak érzik a rendezvényt. Ezért áprilisban, Kolozsvár mellett, itt is megszervezésre kerül a Humorfesztivál Gálája a fesztivál nyerteseivel, valamint neves Showder Klubos és Comedy Centralos humoristák részvételével” - fogalmazott Jakab Adorján az RMDSZ részéről.

„Azt mondják, aki ért a humorhoz, az csinálja, aki nem ért, az tanítja; aki tanítani sem tudja, az Humorfesztivált szervez; és aki még azt sem tud, az biztosítja a termet a rendezvényhez” – foglalta össze a munkamegosztást Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója a termet biztosítja a rendezvényhez. Komolyra fordítva a szót, hozzátette: „fontos, hogy ne mindig a színház alakítsa a közönséget, hanem néha a közönség is a színházat, épp ezért örömmel adunk helyet ennek a rendezvénynek.”

„Újítás, hogy Kolozsváron négynaposra bővül a program, így a humorelőadások mellett karikatúra-kiállítások és vicces könyvbemutatók is gazdagítják a rendezvénysorozatot – tette hozzá Bálint Ferenc humorista, a Szomszédnéni Produkciós Irodából.

„A Kétfarkú Kutya Párt budapesti polgármesterjelöltje, Mogács Dániel humorista lesz a Gála egyik fellépője – jelentették be a szervezők, illetve annyit árultak el a másik sztármeghívottról, hogy a Showder Klub legnépszerűbb humoristája, és lehet van a nevében egy bé betű. „De lehet, hogy nincs”- tette hozzá Bálint.

Mogács a Kétfarkú Kutya Párt színeiben indult 2010-ben polgármesternek, poénkampányukban „örök életet, ingyen sört és adócsökkentést” ígértek. „Ha mindent újra kezdhetnék, akkor is lennének tartozásaim”- nyilatkozta a humorista.

„Idén is sor kerül a Humorfesztivál 1000 lejes díjazású versenyére, ahol a jövendőbeli humoristáknak egy 5 perces saját vicces szöveggel, monológgal, paródiával, jelenettel kell készülniük. Ezeket a közönséggel együtt megnézzük a helyi szintű előválogatásokon, és a legjobbak meghívást kapnak a Humorfesztivál döntőjére, ahol egy szakmai zsűri értékeli majd a produkciókat” – ismertette Tóth Szabolcs a verseny menetét. „Idén új szabály, hogy nincs meghatározva a továbbjutók száma, így csak az arra érdemes, minőségi produkciók jutnak majd a versenybe.”

Jelentkezni névvel, telefonszámmal a verseny@humorfeszt.ro drótpostacímen lehet 2012. március 30.-ig, további információk a rendezvény honlapján, a www.humorfeszt.ro oldalon találhatóak.

„Igyekszünk idén is egy minőségi fesztivált szervezni – mondta Jakab Adorján főszervező az RMDSZ részéről -, ahol a magyarországi sztárhumoristák mellett, bemutatkozhat az egész erdélyi humorpaletta, stílustól függetlenül. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a fiatal humoristák fellépési lehetőséget kapjanak az RMDSZ programirodájának a rendezvényein, gondolok itt az EU táborra, vagy épp a Félszigetre.”

A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!