ERDON Országos hírek

2010.11.23. 13:07

Mezőgazdasági összeírás lesz

<p>Általános, országos mezőgazdasági összeírás zajlik majd december 2 és január 31 között. Számba veszik a hasznosított mezőgazdasági területeket, az állatokat fajok szerint, a mezőgazdasági gépeket és felszereléseket, továbbá azokat a személyeket, akik mezőgazdasági munkát végeznek, a mezőgazdasági módszereket, a vidékfejlesztés stádiumát.</p>

Az Európai Unió normái szerint tízévente egyszer van szükség ilyen összeírásra. A számlálást az Országos Statisztikai Hivatal, a Mezőgazdasági és Vidékfejlezstési Minisztérium, valamint a belügyminisztérium szervezi és hajtja végre az általános mezgazdasági összeírás központi bizottságának irányításával és ellenőrzésével. Az összeírást számlálóbiztosok végzik a helyszínen, illetve a jogi személyek sajátmagukat jegyzik be a fő-számlálóbiztosok irányításával.

Mind a jogi-, mind a magánszemélyek kötelesek helyes és teljes adatokat feltüntetni a formanyomtatványokon, illetve nyújtani a számlálóknak. Az adatok bizalmasak és csak statisztikai célokra használhatók fel. Szabálysértésnek számít, ha valaki bármilyen módon gátolja az összeírás elvégzését, az adatok ellenőrzését is beleértve, a hamis adatok közlése, akárcsak az adatfeldolgozás és -bejegyzés módjával kapcsolatos utasítások be nem tartása, a bizalmasság megsértése, a kérdőívek kitöltésének visszautasítása, az adatok statisztikai célokon kívüli felhasználása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!